back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Οι προτάσεις πολιτών και καταστηματαρχών για την αναμόρφωση της οδού Σταδίου

Διαβάστε επίσης

Χρώμα με λουλούδια και παρτέρια με πράσινο, περισσότεροι και καλύτερο φωτισμό, ποδηλατόδρομοι, ειδικές λωρίδες για πεζούς, χώρους αναψυχής, παιδότοπους και παιδικές χαρές, είναι μερικές από τις προτάσεις Αθηναίων και επισκεπτών της πρωτεύουσας, στο πλαίσιο της ριζικής αναμόρφωσης που σχεδιάζει ο δήμος σε έναν από τους κεντρικότερους δρόμους, την οδό Σταδίου.

Καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται κατά μήκος του δρόμου, που ενώνει την Ομόνοια με το Σύνταγμα, εργαζόμενοι στην περιοχή, αλλά και περαστικοί εκφράζονται θετικά όταν αναφέρονται στο νέο τριετές πλάνο του δήμου Αθηναίων που στοχεύει στην βελτίωση της εικόνας της πρωτεύουσας, με νέο φωτισμό, μέτρα αισθητικής αναβάθμισης, ειδική σήμανση και πολλές εκδηλώσεις κατά μήκος του δρόμου της Σταδίου.

Ταυτόχρονα, δηλώνουν «ενεργοί πολίτες», συγχαίρουν την δημοτική αρχή για αυτή την πρωτοβουλία και ζητούν να εισακουστούν οι προτάσεις τους.

Στην πλειοψηφία τους εκφράζουν την ελπίδα, μέσα από αυτό το λίφτινγκ που σχεδιάζεται να μπει ένα τέλος στις συγκεντρώσεις και στις πορείες που πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, αλλά και στις μαύρες εκείνες ημέρες όπου οι γνωστοί – άγνωστοι ρημάζουν περιουσίες οδηγώντας τους σε απόγνωση.

«Αισθητική παρέμβαση και έργα πνοής θα γίνουν «όπλα» στα χέρια των ατόμων που πραγματοποιούν επεισόδια και ξηλώνουν ό,τι βρουν μπροστά τους. Αυτό πρέπει επιτέλους να σταματήσει», αναφέρουν καταστηματάρχες.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι, η επιχειρούμενη αναβάθμιση θα πρέπει να βρει αρωγούς, τόσο το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τον περιορισμό της εγκληματικότητας, που τις βραδινές ώρες παρουσιάζει έξαρση στην περιοχή, όσο τους αρμόδιους φορείς για την ουσιαστική αντιμετώπιση του θέματος των αστέγων και των τοξικοεξαρτημένων, υποδεικνύοντας το υπουργείο Υγείας.

Σημειώνεται ότι, η Αναπτυξιακή Εταιρεία του δήμου Αθηναίων έχει επεξεργαστεί το πλάνο στο οποίο συμμετέχουν ενεργά και τρεις φορείς του ιδιωτικού τομέα, και συγκεκριμένα η Aegean Airlines, το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος και ο Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ). Γενικότερα το σχέδιο των τεσσάρων φορέων είναι μέσα στα επόμενα χρόνια να αυξηθούν οι επισκέπτες της Αθήνας κατά 1,5 εκατ., ενώ ζητούμενο είναι ακόμη η προσέλκυση επιπλέον 45 νέων διεθνών συνεδρίων με 13.000 συνέδρους.

Μέσα από τη νέα επικοινωνιακή καμπάνια που περιλαμβάνει και τη δημιουργία νέου πόρταλ για την Αθήνα, στόχος είναι περισσότεροι από 120 εκατομμύρια ιντερνετικοί να γνωρίσουν την ελληνική πρωτεύουσα.

Κώστας Κορέλλης

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα