back to top
21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.6 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Σε Βερολίνο και Παρίσι ο Αλέξης Τσίπρας – Η συνάντηση με Σόλτς και το Forum για την Ειρήνη

Διαβάστε επίσης

Στο Forum για την Ειρήνη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον τερματισμό του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου θα μετάσχει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος επισκέπτεται διαδοχικά, από σήμερα, το Βερολίνο και το Παρίσι.

Ο πρωθυπουργός επισκέπτεται την γερμανική πρωτεύουσα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες Συνεδρίου του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) της Γερμανίας, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών.

Από το απόγευμα του Σαββάτου, μεταβαίνει στο Παρίσι, προκειμένου να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις για τα εκατό χρόνια από το τέλος του A’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Σήμερα o πρωθυπουργός είχε συνάντηση με την συμπρόεδρο του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς Die Linke, Κάτια Κίπινγκ.

“Η συνεργασία προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων είναι σήμερα επιβεβλημένη στην Ευρώπη”, τονίζει ο Αλέξης Τσίπρας, με ανάρτηση του στο twitter, μετά τη συνάντηση,

“Απέναντι στο νεοφιλελευθερισμό και την απειλή της ακροδεξιάς κανείς δεν μπορεί μόνος να δώσει τις λύσεις. Η συνεργασία προοδευτικών και αριστερών δυνάμεων είναι σήμερα επιβεβλημένη στην Ευρώπη”.

Αύριο, Σάββατο, από τις 11 το πρωί ξεκινά το πυκνό πρόγραμμα του Έλληνα πρωθυπουργού, πρώτα με τον Πορτογάλο ομόλογό του, Αντόνιο Κόστα.

Μία ώρα μετά θα έχει τετ-α-τετ με τον τον αντικαγκελάριο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας, Όλας Σόλτς .Σ

τις 13:30 θα δει την πρόεδρο του SPD, Ανδρέα Νάλες και στις 15:00, θα εκφωνήσει ομιλία στο Συνέδριο του SPD.

Το απόγευμα, στις 17:30, θα βρίσκεται στο Παρίσι και στις 20:00 θα παρατεθεί δείπνο από τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν σε αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων.

Την Κυριακή, το πρωί, ο Αλ. Τσίπρας θα συμμετάσχει, στην τελετή εκατονταετηρίδας από την ανακωχή του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου (11:00), ενώ δύο ώρες μετά θα παρατεθεί επίσημο γεύμα στο Προεδρικό Μέγαρο, από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας προς τιμήν των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων.

Τέλος, στις 15:00 θα παραστεί σε τελετή εγκαινίων του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη, στις 15:30 θα είναι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας και στις 17:45 ο πρωθυπουργός θα έχει ομιλία στο πλαίσιο των εργασιών του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη.

Φόρουμ των Παρισίων

Η πρώτη διοργάνωση του Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη θα λάβει χώρα 11 με 13 Νοεμβρίου 2018.

Σε απάντηση των αυξανόμενων εντάσεων του σύγχρονου κόσμου, το Φόρουμ προσδοκά να αποτελέσει την ετήσια συνάντηση προτάσεων, ιδεών και πρωτοβουλιών που θα συμβάλλουν με αποτελεσματικό τρόπο σε μια καλύτερη διεθνή συνεργασία στα μεγάλα παγκόσμια διακυβεύματα, σε μια ορθότερη και δικαιότερη παγκοσμιοποίηση και σε ένα αποτελεσματικότερο σύστημα πολυμερών σχέσεων.

Πολλοί αρχηγοί Κρατών και κυβερνήσεων, εκπρόσωποι μεγάλων διεθνών οργανώσεων, αλλά και παράγοντες της κοινωνίας των πολιτών – ήτοι πολλές χιλιάδες συμμετέχοντες – θα είναι παρόντες στο Φόρουμ. Θα παρουσιαστούν 150 προτάσεις.

Το Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη εντάσσεται στην δυναμική που ανέπτυξε ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Emmanuel Macron, για να τονίσει εκ νέου την σημασία των πολυμερών σχέσεων και της συλλογικής δράσης για την αντιμετώπιση των σημερινών προκλήσεων.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα