back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Παρίσι: 100 χρόνια μετά τον «Μεγάλο Πόλεμο»

Διαβάστε επίσης

Πρωτεύουσα του κόσμου για την ειρήνη, θέλει το Παρίσι ο Εμανουέλ Μακρόν, για αυτό το Σαββατοκύριακο. Μια ειρήνη μέσα από το διάλογο και την “πολυπολιτισμικότητα”, στην οποία ο Γάλλος πρόεδρος θέλει να δώσει νέα ώθηση.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την υπογραφή της ανακωχής που σήμανε το τέλος των εχθροπραξιών του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, ο Εμανουέλ Μακρόν θα υποδεχθεί σήμερα βράδυ, 80 περίπου αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, ανάμεσα στους οποίους και τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Γάλλος πρόεδρος θα παραθέσει δείπνο στο Μουσείο του Ορσέ, όπου οι περίπου 120 προσκεκλημένοι του, θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν και τα έργα του Πάμπλο Πικάσο, “εποχή Μπλε και Ροζ”, που εκτίθενται αυτές τις μέρες στο Μουσείο.

Την Κυριακή 11 Νοεμβρίου, στην Αψίδα του Θριάμβου θα πραγματοποιηθεί η διεθνής εκδήλωση για την εκατονταετηρίδα της ανακωχής που υπογράφηκε στις 11 Νοεμβρίου του 1918 στο περίφημο βαγόνι του τρένου, στο δάσος της Κομπιένης 70 χλμ βόρεια του Παρισιού.

Στις 16:30 ώρα Ελλάδας, ο Εμανουέλ Μακρόν συνοδευόμενος από τους ηγέτες θα κηρύξει την έναρξη του “Φόρουμ των Παρισίων για την Ειρήνη”, στο συνεδριακό χώρο της Βιλέτ (Villette) στο 19ο διαμέρισμα του Παρισιού. Στο πλαίσιο των εργασιών προβλέπεται και ομιλία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ενώπιον της Ολομέλειας. Το Φόρουμ θα είναι τριήμερο, έως και την Τρίτη 13 του μήνα.

Απώτερος στόχος του προέδρου είναι να εξελιχθεί το Φόρουμ σε μια ετήσια διεθνή συνάντηση ανάμεσα “σε όλους του παράγοντες διακυβέρνησης”, κράτη, διεθνείς οργανώσεις, ΜΚΟ, ιδρύματα, συνδικάτα, πολίτες.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα