back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση αυτή την ώρα στο ύψος του Ασπροπύργου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Σημειώνεται ότι αυτό ήταν το πρώτο Σαββατοκύριακο με ελεύθερες τις μετακινήσεις εκτός νομού.

“Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι τα σχολεία μπορούν να ανοίξουν” δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας. Το σχετικό πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων, αναμένεται να λάβει το απόγευμα ο πρωθυπουργός. Αύριο αναμένεται να ανακοινωθούν οι κυβερνητικές αποφάσεις, για το πότε και το πώς θα λειτουργήσουν δημοτικά σχολεία και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Ελεύθερες από αύριο οι μετακινήσεις προς τη νησιωτική χώρα. Για ικανοποιητικό αριθμό κρατήσεων μιλούν οι ακτοπλοϊκές εταιρίες.

Μήνυμα προς τους επιχειρηματίες, ιδίως του τουρισμού, στέλνει με δήλωσή του στην Real News ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τους καλεί να ανταποκριθούν στα μέτρα τόνωσης που αποφάσισε η κυβέρνηση και να στηρίξουν με τη σειρά τους την οικονομία.

Από αύριο επαναλειτουργούν τα καταστήματα εστίασης τα οποία διαθέτουν εξωτερικούς χώρους. Εκείνα που διαθέτουν μόνο εσωτερικούς, αναμένεται να λειτουργήσουν το πρώτο 15νθημερο του Ιουνίου.

Ηλεκτρονικά θα μπορούν οι επαγγελματίες της εστίασης, που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων, να υποβάλλουν αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά, είτε για μείωση τελών ή ακόμα για χρήση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Απολύτως ψευδή ισχυρισμό, χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τα περί κατάληψης από Τούρκους 16 στρεμμάτων ελληνικού εδάφους στον Έβρο. Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, τόνισε ότι “είναι συνταγματική μας υποχρέωση η προστασία του εθνικού εδάφους” και προσέθεσε πως “καμία κυβέρνηση δεν έχει το συνταγματικό δικαίωμα να εκχωρήσει ούτε ένα εκατοστό”.

Νέες προκλητικές δηλώσεις κατά της Ελλάδας από τον Χουλουσί Ακάρ. Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας είπε χαρακτηριστικά πως “οι παρενοχλήσεις στο Αιγαίο είναι σοβαρή πρόκληση και προβοκάτσια”.

Διεθνή

Η Ρωσία ανακοίνωσε 153 θανάτους το τελευταίο 24ωρο από τον κορονοϊό, τον υψηλότερο μέχρι τώρα ημερήσιο απολογισμό της πανδημίας. Τα νέα κρούσματα πλησιάζουν τα 8.600.

Καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα