back to top
15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

15.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Μουσακάς με αγκινάρες

Διαβάστε επίσης

Σήμερα θα φτιάξουμε ένα υπέροχο μουσακά, αλλά όχι τον βασιλιά με τις μελιτζάνες, τον πρίγκηπα με τις αγκινάρες.

Ο μουσακάς είναι παρεξηγημένος, γιατί τον θεωρούν «βαρύ» φαγητό, ο τρόπος όμως που θα τον φτιάξουμε εμείς, δεν θα τον βαρύνει καθόλου, το αντίθετο μάλιστα.

Θα χρειαστούμε αγκινάρες καρδιές, υπάρχουν κατεψυγμένες ωραιότατες, ένα κύβο λαχανικών ζελέ, αλατοπίπερο, κιμά και τυρί τριμμένο.

Για το σκέπασμα θα βάλουμε γιαούρτι, ελαφρύ κι υγιεινό γι αυτό θα χρειαστούμε μισό κιλό γιαούρτι στραγγιστό, δυο αυγά και κανέλλα..

Πάντα τις ποσότητες θα τις κανονίζετε εσείς, ανάλογα με το πόσα άτομα θα φάτε, αυτό που θα φτιάξουμε σήμερα, είναι ένα κανονικό ταψάκι και μπορούν να φάνε χορταστικά έξη άτομα.

Πρώτα θα βάλουμε τον κιμά να γίνεται, όπως κάνετε το παστίτσιο, τα μακαρόνια με κιμά, τον κανονικό μουσακά, όση ώρα γίνεται ο κιμάς, βάζετε να βράσουν λίγο οι αγκινάρες, να μαλακώσουν, στο νερό να ρίξετε και το κύβο λαχανικών για να τις νοστιμίσει.

Αφού λοιπόν τα ετοιμάσαμε αρχίζουμε το στρώσιμο στο ταψί μας.

Κάτω στο ταψί μας πασπαλίζουμε λίγη φρυγανιά τριμμένη, αμέσως μετά βάζουμε τις αγκινάρες και τις σκεπάζουμε με τον κιμά και τυρί τριμμένο, μετά πάλι αγκινάρες, λίγο πιπέρι, τυρί τριμμένο και σκεπάζουμε με το γιαούρτι αντί για μπεσαμέλ, δηλαδή βάζουμε το γιαούρτι σ ένα λεκανάκι, ρίχνουμε μέσα δυο αυγά, λίγο αλάτι λίγο πιπέρι, τυρί τριμμένο αρκετό και τα ανακατεύουμε καλά καλά με το χτυπητήρι, σκεπάζουμε το φαγητό μας, ξαναπασπαλίζουμε τυρί τριμμένο, την κανέλλα και στον φούρνο για ψήσιμο.

Πάντα να προθερμαίνετε τον φούρνο σας, θα χρειαστούν τρία τέταρτα με μια ώρα περίπου στους 180 βαθμούς πάνω κάτω, όταν το γιαούρτι κάνει αυτή την ωραία καφετί κρούστα είναι έτοιμο.

Σερβίρετε με μια ωραία σαλάτα πράσινη κι ένα ροζέ κρασάκι !!

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα