back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Σε μια ώρα, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών οι αναλυτικές πληροφορίες και οδηγίες από τους υπουργούς Παιδείας και Εσωτερικών για το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των Παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, από την 1η Ιουνίου.

Οι μαθητές θα πηγαίνουν καθημερινά στο σχολείο, στην περίπτωση που τα σχολικά τμήματα έχουν έως 15 παιδιά.

Έως τα τέλη Μαΐου η έκπτωση 25% για την εμπρόθεσμη αποπληρωμή φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων που επλήγησαν από την καραντίνα λόγω του νέου κορονοϊού. Το μέτρο δεν ισχύει για τον τρέχοντα Φ.Π.Α και τους παρακρατούμενους φόρους

Επαναλειτουργούν από σήμερα, μετά από lockdown σχεδόν δυόμιση μηνών, εστιατόρια, καφέ και χώροι εστίασης, που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους.

“Εργαζόμαστε μαζί με τους ειδικούς επιστήμονες προκειμένου να βρούμε τους κατάλληλους κανόνες λειτουργίας και τα πρωτόκολλα υγιεινής για να ανοίξουν και τα καταστήματα εστίασης που διαθέτουν εσωτερικούς χώρους”, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Νίκος Παπαθανάσης.

Πέντε ταχύτητες στην αγορά εργασίας δημιουργούν τα μέτρα για την αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης.

Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Τους 172 έφτασαν οι νεκροί από τον νέο κορονοϊό στη χώρα μας, καθώς τα ξημερώματα κατέληξε 82χρονη με υποκείμενα νοσήματα, που νοσηλευόταν στην μονάδα εντατικής θεραπείας του Ευαγγελισμού.

Μαγικό χαρτάκι πλέον το εισιτήριο των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών λόγω μείωσης του αριθμού επιβατών εξαιτίας του νέου κορονοϊου. Έντεκα δρομολόγια έχουν προγραμματιστεί από τα λιμάνια της Αττικής κυρίως και Κρήτη και Κυκλάδες.

Με θετικά πρόσημα κινούνται ως επί το πλείστον τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σήμερα, μετά την ευρύτερη άρση των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε ο Covid-19. Με κέρδη άνοιξε και το Χρηματιστήριο Αθηνών. Πριν από λίγο ο Γενικός δείκτης τιμών βρισκόταν στο συ 1,27%.

Τα μέλη της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, ενημερώνουν αύριο σε μια ώρα στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφορικά με το ζήτημα που έχει προκύψει στον Έβρο, ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας και ο υπουργός Εθνικής Άμυνα Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Ειδική σήμανση τοποθετεί ο δήμος Αθηναίων στις ράμπες για άτομα με αναπηρία, προκειμένου να αποτρέψει την αντικοινωνική στάθμευση οχημάτων. «Κάνουμε παρεμβάσεις που δημιουργούν μία Αθήνα πιο ανοιχτή, πιο ανθρώπινη. Μία πόλη που όταν λέει ότι δεν αποκλείει κανέναν, το εννοεί» δηλώνει ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.

Ξεκινά στις 27 Μαΐου η επιστροφή του αντιτίμου στους δικαιούχους από την προπώληση των εισιτηρίων των παραστάσεων στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας», οι οποίες δεν πραγματοποιήθηκαν, λόγω των περιοριστικών μέτρων.

Αν η αγορά εισιτηρίου έγινε από τα ταμεία του Θεάτρου Ολύμπια με μετρητά ή με pos οι δικαιούχοι θα πρέπει να μεταβούν στα ταμεία από 27 Μαΐου έως 31 Ιουλίου Δευτέρα με Παρασκευή, από τις 10 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα. Απαραίτητη η επίδειξη του αποκόμματος του εισιτηρίου και της Αστυνομικής Ταυτότητας του δικαιούχου.

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 87 ετών ο συγγραφέας Κυριάκος Ντελόπουλος. Αφιέρωσε μεγάλο μέρος του συγγραφικού και ερευνητικού του έργου στη θεωρία της Βιβλιοθηκονομίας και της Βιβλιογραφίας, ενώ ασχολήθηκε ιδιαίτερα με την παιδική λογοτεχνία

Διεθνής ημέρα εξαφανισμένων παιδιών σήμερα και έξι ελληνικές ομάδες, ΑΕΚ, Αστέρας Τρίπολης, Ατρόμητος, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός και ΠΑΟΚ, θα παρουσιάσουν βίντεο και φωτογραφίες παιδιών που έχουν χαθεί, σε μία προσπάθεια επανένωσης με τις οικογένειές τους.

Σημαντική επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι, με βροχές, σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους και ισχυρούς ανέμους, σύμφωνα με το meteo του Αστεροσκοπείου Αθηνών. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει και την ηπειρωτική και τη νησιωτική χώρα, και θα διαρκέσει σχεδόν ως το τέλος της εβδομάδας

Τοπικές βροχές από το απόγευμα στην Αττική, και βοριάδες ως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 25 βαθμούς Κελσίου. 23 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα