back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τη Δευτέρα 1η Ιουνίου επαναλειτουργούν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, καθώς και όλες οι εκπαιδευτικές μονάδες ειδικής αγωγής όλων των βαθμίδων, ανακοίνωσε νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Αναλυτική ενημέρωση θα παράσχουν αύριο, στη μία μετά το μεσημέρι, σε κοινή συνέντευξη τύπου , ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Στέλιος Πέτσας, η Υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως και ο Υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος.

Η απόφαση ελήφθη μετά από ομόφωνη απόφαση των επιστημόνων της Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώπισης Εκτάκτων Συμβάντων Δημόσιας Υγείας από Λοιμογόνους Παράγοντες.

«Ο δείκτης διασποράς R-0 είναι πολύ χαμηλά και αυτό μας δίνει το δικαίωμα να προχωρήσουμε με πιο γρήγορα βήματα στην άρση των περιορισμών», ωστόσο «ο κορωνοϊός θα συνεχίσει να είναι μαζί μας για πολλούς ακόμη μήνες», τόνισε κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης ενημέρωσης του Υπουργείου Υγείας, ο υποπτέραρχος, Δημήτρης Χατζηγεωργίου.

«Το άνοιγμα καταστημάτων και επιχειρήσεων εξελίσσεται ομαλά. Οι συστάσεις τηρούνται και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε», υπογράμμισε από πλευράς του, ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Χαρδαλιάς, αναφερόμενος στην εκκίνηση από αύριο, της 4ης φάσης της επιστροφής στην κανονικότητα.

Πιο συγκεκριμένα, επαναλειτουργούν οι ανοικτές δομές πρόνοιας για παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες…. Cafe και εστιατόρια που διαθέτουν εξωτερικούς χώρους, και beach bar που διαθέτουν σχετική άδεια. Επίσης ελεύθερη θα είναι πλέον η μετακίνηση από και προς τα νησιά.

Στο Φύλο εφημερίδας της Κυβέρνησης δημοσιεύτηκε η απόφαση για τις επιχειρήσεις που παραμένουν σε αναστολή λειτουργίας μέχρι της 31 Μαίου, μεταξύ αυτών, κινηματογράφοι, catering και μουσεία. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα του σταθμού μας 3w athina 984. gr

Την ερχόμενη Τρίτη ξεκινά το πρόγραμμα EKAB be S.A.F.E. (Stay Alert Fully Educated) ένα πρόγραμμα ελέγχου ετοιμότητας, εκπαίδευσης και ασκήσεων των υγειονομικών και αυτοδιοικητικών αρχών της νησιωτικής χώρας, για τη διαχείριση ύποπτων και επιβεβαιωμένων κρουσμάτων covid-19.

Οι επαγγελματίες της εστίασης, που υπάγονται στο Δήμο Αθηναίων, έχουν την δυνατότητα να υποβάλλουν ηλεκτρονικά αίτηση για επιπλέον τετραγωνικά χρήσης εξωτερικού χώρου, μείωση τελών ή και για χρήση κοινόχρηστου χώρου για τραπεζοκαθίσματα. Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται στην ψηφιακή πλατφόρμα του Δήμου eservices.cityofathens.gr, με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet.

Και ο καιρός…

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα