back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Έντονη πολιτική αντιπαράθεση με αφορμή την απόφαση της ΝΔ για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής της Βουλής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο σε ότι αφορά την υπόθεση Novartis, ενώ δεν πρότεινε τη συγκρότηση Ειδικής Επιτροπής σε βάρος του τέως πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

… “Ο κ. Μητσοτάκης με τον τακτικίστικο διαχωρισμό της υπόθεσης, επιχειρεί να διαχειριστεί τις εσωκομματικές πιέσεις για εκδίκηση και την ίδια στιγμή να γλιτώσει τον εξευτελισμό”, σχολίασε η Γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη. “542 λέξεις και δεν υπήρχε πουθενά το όνομα Παπαγγελόπουλος. Στον ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να κρατήσουν αποστάσεις από τον υπουργό τους;”, απάντησε στην κ. Γεροβασίλη ο Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης. “Η ΝΔ και ο κ. Καλαφάτης καλύτερα να ασχοληθούν με τις αποστάσεις Μητσοτάκη – Σαμαρά που διαρκώς μεγαλώνουν επικίνδυνα”, σχολίασε απαντώντας στον κ. Καλαφάτη η κ. Γεροβασίλη. “Το ΚΙΝΑΛ επιμένει, όλα στο φως. Ξεκινούμε με την πρόταση για προανακριτική, αφού υπάρχουν σαφέστατες ενδείξεις για τις παραθεσμικές παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη του κ. Παπαγγελόπουλου”, σημείωσε ο Γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ, Βασίλης Κεγκέρογλου.

…Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας dikaiologitika.gr, ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρώην επόπτης για την υπόθεση Novartis, Γιάννης Αγγελής, στην κατάθεσή του “φωτογραφίζει”, τον Δημήτρη Παπαγγελλόπουλο ως τον “Ρασπούτιν”, χωρίς ωστόσο να τον κατονομάζει. Συγκεκριμένα, φέρεται να λέει ότι ο επονομαζόμενος “Ρασπούτιν” ήταν υπουργός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ ταυτοχρόνως, καθοδηγούσε το έργο της Δικαιοσύνης για στοχοποίηση συγκεκριμένων πολιτικών προσώπων και κάνει λόγο για προαποφασισμένη δίωξη των κ.κ. Λοβέρδου, Γεωργιάδη και Σαλμά. Όσον αφορά την κ. Τουλουπάκη, ο κ. Αγγελής αναφέρει: “κάθε εντολή που έδινα στην Τουλουπάκη για να εκτελεστεί θα έπρεπε να τελεί υπό την έγκριση αυτής της ανώτερης δύναμης που λέγεται Ρασπούτιν”. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς είναι ο μόνος που κάνει ευθεία αναφορά στον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο και τον Αλέξη Τσίπρα ως άτομα που βρίσκονται πίσω από τη υπόθεση Novartis, χαρακτηρίζοντας, μάλιστα, τον τέως πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, ως “ιθύνοντα νου” και τον κ. Παπαγγελόπουλο ως “εκτελεστικό βραχίονα” αυτού του μηχανισμού.

Η Lamda Development αναλαμβάνει το έργο του Ελληνικού με ποσοστό 100%. Παράλληλα, το ΔΣ της εταιρείας, στη σημερινή του συνεδρίαση, αποφάσισε τη σύγκληση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης με σκοπό την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, μέχρι του ποσού των 650 εκ. ευρώ.

Στη Βουλή κατατέθηκαν προς κύρωση τέσσερις συμβάσεις έρευνας και παραγωγής υδρογονανθράκων. Οι δύο συμβάσεις αφορούν περιοχές νότια και δυτικά της Κρήτης, η τρίτη το Ιόνιο και η τέταρτη τον Κυπαρισσιακό Κόλπο. Οι κοινοπραξίες που συμμετέχουν είναι η γαλλική Total, η αμερικανική ExxonMobil, η ισπανική Repsol και τα ΕΛΠΕ. Για ηχηρή ψήφο εμπιστοσύνης μεγάλων διεθνών πετρελαϊκών εταιρειών στη χώρα μας κάνει λόγο το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Νέο ράλι για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα, με την απόδοση του δεκαετούς να υποχωρεί περαιτέρω, αγγίζοντας νέο ιστορικό χαμηλό στο 1,38%.

Αντιφασιστική πορεία πραγματοποιήθηκε στο Κερατσίνι προς τα γραφεία της Χρυσής Αυγής, στον Πειραιά, στο πλαίσιο της συμπλήρωσης των 6 χρόνων από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Μικροεπεισόδια σημειώθηκαν έξω από το δημαρχείο του Πειραιά, όταν ομάδα περίπου 20 ατόμων επιτέθηκε με μολότοφ στους αστυνομικούς. Μία προσαγωγή, σύμφωνα με πληροφορίες.

Διεθνή

Ο Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι διαθέτει “πολλές επιλογές” για να απαντήσει στο Ιράν, μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, την ευθύνη για τις οποίες η Ουάσιγκτον επιρρίπτει στην Τεχεράνη. “Λέω ότι η έσχατη επιλογή σημαίνει το να πάμε σε… πόλεμο”, τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. Είπε, επίσης, ότι οι λεπτομέρειες σχετικά με τις νέες κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης θα διευκρινιστούν στις επόμενες 48 ώρες. Από την πλευρά του, ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ, κατηγόρησε την Ουάσινγκτον ότι “στοχεύει σκοπίμως” τους Ιρανούς πολίτες, ενισχύοντας τις κυρώσεις σε βάρος της Τεχεράνης. Σε μια επίδειξη δύναμης, το Ιράν σχεδιάζει παρέλαση στον Κόλπο με 200 φρεγάτες και ταχύπλοα για την επέτειο του πολέμου Ιράν-Ιράκ, στις 22 Σεπτεμβρίου.

…Στο μεταξύ, οι Αρχές της Σ. Αραβίας παρουσίασαν συντρίμμια των 25 ιρανικών drones και των πυραύλων κρουζ που, όπως λένε, χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεών της, ως “αδιαμφισβήτη” απόδειξη της ιρανικής επιθετικότητας. Εμπειρογνώμονες των Ηνωμένων Εθνών έχουν ήδη αναχωρήσει για τη Σαουδική Αραβία προκειμένου να διεξαχθεί διεθνής έρευνα, ενώ οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης, που έχουν αναλάβει την ευθύνη της επίθεσης, απειλούν με επιθέσεις τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Οι Βερμούδες προετοιμάζονται για την άφιξη του “ισχυρού” κυκλώνα Ουμπέρτο, κατηγόριας 3 στην πεντάβαθμη κλίμακα, ο οποίος συνοδεύεται από θυελλώδεις ανέμους και καταρρακτώδεις βροχές.

Αθλητισμός

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχθηκαν Ολυμπιακός και Τότεναμ στο γήπεδο Καραϊσκάκη για την πρώτη αγωνιστική στη φάση των Ομίλων του Champions League. Mε σκορ 3-0 κέρδισε τον αγώνα με τον Ερυθρό Αστέρα η Μπάγιερν Μονάχου, στο δεύτερο παιχνίδι του ομίλου.

Καιρός

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Μέγιστη θερμοκρασία 31 βαθμοί Κελσίου – 23 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα