back to top
17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.5 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δύο σεισμοί 4,8 και 4,7 Ρίχτερ στην Ζάκυνθο

Διαβάστε επίσης

Με δύο νέες δονήσεις συνεχίζεται η σεισμική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή της Ζακύνθου η οποία επλήγη στα τέλη Οκτωβρίου από την ισχυρή σεισμική δόνηση 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 08:50 όπως ανακοίνωσε το το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 76 χλμ νοτια/νοτιοδυτικά της Ζακύνθου και σε απόσταση 296 χλμ δυτικά/νοτιοδυτικά της Αθήνας όπως κατέγραψαν οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

Νωρίτερα είχε προηγηθεί τα ξημερώματα σεισμός 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σε θαλάσσια περιοχή 36 χιλιόμετρα δυτικά-νοτιοδυτικά της Ζακύνθου.

Όπως κατέγραψαν οι σεισμογράφοι η δόνηση έγινε στις 01:38 στο Ιόνιο πέλαγος,  σε απόσταση 285 χιλιόμετρα δυτικά της Αθήνας σύμφωνα με την ανακοίνωση από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών εκ μέρους των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα