back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Βούτσης: Δεν υπάρχει κανένα θέμα καταβολής αναδρομικών στους βουλευτές

Διαβάστε επίσης

Για επιστημονική και πολιτική ακροβασία, αυθαιρεσία και επιστημονικό κατασκεύασμα έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Βουλής, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες αναφορικά με τις πληροφορίες και τα δημοσιεύματα σχετικά με ενδεχόμενο καταβολής αναδρομικών ύψους 24 χιλιάδων για τους βουλευτές, μετά την ψήφιση της σχετικής τροπολογίας την περασμένη εβδομάδα.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση αναδρομικών για τους βουλευτές, αυτό που ψηφίστηκε ήταν η εφάπαξ καταβολές σε συγκεκριμένες κατηγορίες και δεν συμπαρασύρουν μισθούς», είπε ο Πρόεδρος της Βουλής, τονίζοντας ότι εδώ και μια δεκαετία έχουν πλήρως αποσυνδεθεί οι αποζημιώσεις των βουλευτών από τις αποδοχές του Προέδρου του Αρείου Πάγου και μάλιστα με απόφαση της Ολομέλειας το 2015 η βουλευτική αποζημίωση μειώθηκε κατά 10%. Ακόμα, θύμισε πως το 50% των αναδρομικών στους δικαστικούς δόθηκαν το 2014, που και τότε δεν δόθηκε κανένα ποσό σε βουλευτές. «Η Βουλή δεν λειτουργεί στα μικρόφωνα ούτε στα tweet», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Χρησιμοποίησε δε υψηλούς τόνους κατά της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ, που δια των ηγεσιών τους έσπευσαν να δηλώσουν ότι οι βουλευτές τους θα αποποιηθούν των αναδρομικών, τονίζοντας ότι «θα μπορούσαν τα κόμματα να έρθουν να ρωτήσουν την Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής και έκανε λόγο για συστηματάκι για δημιουργία εντυπώσεων. «Σιγά να μην υπάρξει κανείς που θα πει αυτοί οι καλοί άνθρωποι του παλιού πολιτικού συστήματος παραιτούνται από τα αναδρομικά και ήρθαν οι αριστεροι να τα αρπάξουν. Ανοησίες,ανοησίες» είπε χαρακτηριστικά.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα