back to top
24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

24.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Οι ψυχικές αντοχές των παιδιών και των εφήβων – Πρόγραμμα σε 15 σχολεία της Αττικής

Διαβάστε επίσης

Η ψυχική ανθεκτικότητα των παιδιών και των εφήβων ήταν το θέμα της Ημερίδα που διοργάνωσε η Εταιρεία Κοινωνικής Ψυχιατρικής και Ψυχικής Υγείας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η ημερίδα έγινε στο πλαίσιο προγράμματος που θα αναπτυχθεί σε 15 σχολικές μονάδες της Περιφέρειας Αττικής και θα απευθύνεται σε μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς.

Όπως τονίστηκε στην Ημερίδα, σκοπός του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων καθώς και η προστασία παιδιών και εφήβων μέσα από την προσέγγιση ευπαθών ομάδων.

Η δράση εστιάζει στην αρχική έγκαιρη παρέμβαση και την παραπομπή των ομάδων αυτών στις αρμόδιες υπηρεσίες ψυχικής υγείας.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην Ημερίδα σε παιδιά και εφήβους που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου όπως παιδιά με ειδικές ικανότητες, παιδιά προσφύγων, ανέργων, ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας καθώς και ατόμων με αναπηρία.

Οι μέχρι σήμερα οι παρεμβάσεις της Ε.Κ.Ψ.&Ψ.Υ. στα σχολεία της Αττικής, έχουν εστιάσει σε αυτές ακριβώς τις ανάγκες που επιβεβαίωσαν την ορθότητα της επιλογής προσανατολισμού της στο χώρο του ελληνικού σχολείου ως φορέα υποδοχής.

Στην κατεύθυνση της στρατηγικής επένδυσης σε δράσεις πρόληψης, ευαισθητοποίησης και προαγωγής της ψυχικής υγείας στη σχολική κοινότητα εντάσσεται το νέο μεγάλο πρόγραμμα που θέτει την ανάπτυξη της ψυχικής ανθεκτικότητας παιδιών και εφήβων στο επίκεντρο της προσοχής.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα