back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Σολτς για περικοπή συντάξεων: Η ελληνική κυβέρνηση κινείται πολύ λογικά και σοφά

Διαβάστε επίσης

«Η ελληνική κυβέρνηση κινείται πολύ λογικά και σοφά» δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Όλαφ Σολτς, για την τακτική που ακολουθεί η ελληνική πλευρά στη διεκδίκηση της μη εφαρμογής του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, βασιζόμενη στην επίτευξη μεγαλύτερου πλεονάσματος από ό,τι προβλεπόταν.

Μάλιστα, απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πόσο κυρίαρχη είναι η ελληνική κυβέρνηση να αποφασίζει η ίδια για οτιδήποτε υπερβαίνει το πλεόνασμα του 3,5%, είπε «αυτό είναι το μεγάλο πλεονέκτημα της ολοκλήρωσης του προγράμματος».

Παράλληλα, χαρακτήρισε «αποκύημα φαντασίας» το περιεχόμενο σημερινού ελληνικού δημοσιεύματος σχετικά με το μέτρο της περικοπής των συντάξεων.

Όπως ανέφερε ο κ. Σόλτς, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στους ξένους ανταποκριτές, στο Βερολίνο, «σαφές είναι ότι για να μπορέσει να λειτουργήσει αυτό καλά, είναι σημαντικό να εφαρμοστούν οι συμφωνίες που έγιναν. Σε αυτές ανήκουν ιδιαίτερα ένα συγκεκριμένο πλεόνασμα, το οποίο πρέπει να επιτευχθεί, αφήνοντας έξω πληρωμές τόκων και χρέους. Η ελληνική κυβέρνηση έχει συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το γεγονός ότι, βάσει των δικών της υπολογισμών, αυτό το πλεόνασμα είναι μεγαλύτερο από ό,τι είχε προβλεφθεί και αναμενόταν, ώστε να δημιουργούνται καινούργια επιπρόσθετα περιθώρια. Και είπε στην Επιτροπή μετά από -όπως θεωρώ- πολύ συντεταγμένη και σοφή διαδικασία, ότι θα ήθελε -σε διάλογο με την Επιτροπή- να μάθει εάν μπορεί να το χρησιμοποιήσει στο τελευταίο βήμα της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα