back to top
20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ 11 ΜΚΟ στη Μόρια

Διαβάστε επίσης

Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μπήκαν έντεκα (11) ΜΚΟ κατόπιν εντολής της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εντολή συνοδευόταν από μια λίστα με τα ονόματα 11 Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων οι οποίες θα έπρεπε να ελεγχθούν για τυχόν παρατυπίες και κακοδιαχείριση σχετικά με κονδύλια που ενδεχομένως έχουν λάβει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, βρέθηκε στη Μυτιλήνη και ξεκίνησε εξονυχιστικούς ελέγχους στα βιβλία και τα παραστατικά των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Για τις 10 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, ο πρώτος έλεγχος ολοκληρώθηκε και οι έρευνες συνεχίζονται μόνο για μία ΜΚΟ, η οποία δραστηριοποιείται στη σίτιση των προσφύγων και των μεταναστών.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, τα στοιχεία που συγκέντρωσαν οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ δεν έδειξαν σοβαρές παρατυπίες. Από την έρευνα προέκυψε ότι τα έσοδα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων προέρχονται κυρίως από δωρεές επιχειρήσεων και ιδιωτών, ενώ από τον έλεγχο δεν υπήρξαν στοιχεία ή ενδείξεις ότι κατευθυνόταν στις συγκεκριμένες οργανώσεις μαύρο χρήμα μέσα από σκοτεινές διαδρομές.

Οι παραβάσεις που εντόπισε το κλιμάκιο των ελεγκτών του ΣΔΟΕ ήταν φορολογικές. Πιο συγκεκριμένα, σε κάποιες περιπτώσεις για τις δωρεές που είχαν λάβει δεν είχε πληρωθεί στην εφορία ο φόρος δωρεάς.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα