back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Λονδίνο: Επιτεύχθηκε συμφωνία για το Brexit

Διαβάστε επίσης

Ένα σχέδιο συμφωνίας για το Brexit επιτεύχθηκε μεταξύ Βρετανών και Ευρωπαίων διαπραγματευτών και αυτό θα συζητηθεί την Τετάρτη στο υπουργικό συμβούλιο, όπως ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση.

«Το υπουργικό συμβούλιο θα συγκληθεί την Τετάρτη, στις 14:00 τοπική ώρα (16:00 ώρα Ελλάδας) για να εξετάσει το σχέδιο συμφωνίας που έχουν συνάψει οι διαπραγματευτικές ομάδες στις Βρυξέλλες και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματα», ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι αναμένεται να ανακοινώσει στα μέλη του υπουργικού της συμβουλίου ότι το Λονδίνο θα εφαρμόσει πολλά από τα μέρη του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για μια «μη συμφωνία» Brexit την 1η Δεκεμβρίου αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τους όρους αποχώρησης του Ηνωμένου Βασιλείου από το μπλοκ, σύμφωνα με τους Financial Times.

Η συμφωνία για το Brexit είναι έτοιμη να γίνει, γράφουν οι Times του Λονδίνου προσθέτοντας ότι ο επικεφαλής διαπραγματευτής της ΕΕ Μισέλ Μπαρνιέ τόνισε ότι οι παράμετροι της συμφωνίας για το Brexit έχουν «διευκρινιστεί» αλλά προειδοποίησε ότι η συμφωνία απαιτεί από την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι να ξεπεράσει τους διαχωρισμούς στην κυβέρνησή της.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης απαιτούν το δικαίωμα να καταθέσουν τροπολογίες

Η ανακοίνωση της Ντάουνινγκ Στριτ προκαλεί αντιδράσεις, καθώς οι βουλευτές του κυβερνώντος Συντηρητικού Κόμματος και ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν επικαλέστηκαν τους όρους της συμφωνίας που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, προειδοποιώντας αν αυτοί ισχύουν στην πραγματικότητα, τότε θα την καταψηφίσουν.

Ο Τζέρεμι Κόρμπιν ανακοίνωσε θα καταψηφίσει κάθε συμφωνία για Brexit που δεν πληροί τους όρους του κόμματος του και εξέφρασε τις αμφιβολίες του ότι η συμφωνία που ανακοινώθηκε θα είναι καλή για τη χώρα.

Την ίδια ώρα, τα κόμματα της αντιπολίτευσης με επιστολή τους προς την πρωθυπουργό Τερέζα Μέι απαίτησαν να δώσει στο κοινοβούλιο «μια πραγματικά ουσιαστική ψηφοφορία» για τη συμφωνία Brexit που κατέληξαν Λονδίνο και Βρυξέλλες.

Ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν, ο επικεφαλής του Εθνικού Κόμματος Σκωτίας στη Βουλή των Κοινοτήτων Ίαν Μπλάκφορντ, και ο Βινς Σέιμπλ, ηγέτης των Φιλελεύθερων Δημοκρατών σε κοινή επιστολή τους κάλεσαν για το δικαίωμα να καταθέσουν τροπολογίες – πριν τη ψηφοφορία – δίνοντας στο κοινοβούλιο να ψηγίσει για έναν εναλλακτικό δρόμο.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα