back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ν. Ανδρουλάκης: «Βλέπω θετικά την ιδέα μιας νέας ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο»

Διαβάστε επίσης

Θετικός στη δημιουργία μεγάλου συνασπισμού που προτείνει ο Γάλλος Πρόεδρος Εμμανουέλ Μακρόν, εμφανίστηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ.

Mιλώντας στην εκπομπή «Στάση των 2» και στον Άρη Τόλιο, σημέιωσε ότι «Ο κ. Μακρόν έπρεπε να βγει μπροστά και να είναι μια δύναμη που θα βοηθήσει άμεσα να γίνει η μεγάλη πολιτική συμμαχία για το μέλλον της ενωμένης Ευρώπης, με Πράσινους, Σοσιαλδημοκράτες και Φιλελεύθερους».

«Βλέπω θετικά την ιδέα μιας νέας ομάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, αλλά δεν βλέπω τον κ. Μακρόν να ρισκάρει», τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης, σημειώνοντας την ανάγκη μιας τέτοιας συμμαχίας μπροστά στον κίνδυνο από το Λαϊκό Κόμμα, που έκανε ακροδεξιά στροφή, αλλά και τους αντιευρωπαϊστές που θα αυξήσουν τα ποσοστά τους, λόγω του προσφυγικού και των κοινωνικών ανισοτήτων.

Οι νέες γενιές συναρπάζονται από τα άκρα, και απέχουν από την πολιτική

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε δύσκολο κατώφλι. Οι νέες γενιές συναρπάζονται από τα άκρα, και απέχουν από την πολιτική», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις του Προέδρου των Ευρωσοσιαλιστών – Δημοκρατών στο Ευρωκοινοβούλιο, Ούντο Μπούλμαν, ο οποίος τόνισε ότι μιλάει με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις, ΚΙΝΑΛ, ΠΟΤΑΜΙ και τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Ανδρουλάκης απάντησε ότι «ο κ. Μπούλμαν δεν εκφράζει το σύνολο της Ευρωσοσιαλιστικής Ομάδας. Μιλάει για τον Τσίπρα, αλλά δεν λέει ότι η ευρωομάδα της Αριστεράς, έχει δυνάμεις που είναι βαθιά αντιευρωπαϊκές».

Καταλήγοντας και με αφορμή την ομιλία του Πρωθυπουργού στο συνέδριο του SPD, o κ. Ανδρουλάκης, ανέφερε ότι οι Γερμανοί Σοσιαλδημοκράτες έχουν αποδυναμωθεί, και χρησιμοποιούν Αριστερές δυνάμεις της Ευρώπης για να δημιουργήσουν ένα νέο αφήγημα. Όμως όλα τα κόμματα της Ευρώπης έχουν κρίση, το ευρωπαϊκό όραμα έχει θαμπώσει.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα