back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Συνεχίζεται στη Βουλή η αντιπαράθεση για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις στο δημόσιο

Διαβάστε επίσης

«Πρέπει να επιστραφούν τα χρήματα από τις μη σύννομες υπερκοστολογήσεις για τις διαγνωστικές αρθροσκοπήσεις στο δημόσιο» υποστήριξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, που συνέταξε το πόρισμα της κυβερνητικής πλειοψηφίας Ανδρέας Μιχαηλίδης, στην συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία. Από την πλευρά της, η ΝΔ, μέσω του βουλευτή της Γιάννη Κεφαλογιάννη υποστήριξε ότι δεν προκύπτει πολιτική ευθύνη προσώπων που ενεπλάκησαν με τις διαγωνιστικές αρθροσκοπήσεις για την περίοδο που διερευνάται και ότι δεν επιβαρύνθηκε ο προϋπολογισμός του ΕΟΠΥΥ.

«Ένας υπουργός δεν μπορεί να διαθέτει εξειδικευμένες γνώσεις για την τιμολόγηση των εξετάσεων και θα έπρεπε να βασιστεί στην γνωμοδότηση του ΚΕΣΥ» υποστήριξε ο βουλευτή της ΝΔ αναφορικά με τις αιτιάσεις του πορίσματος για τον Μάκη Βορίδη, τονίζοντας ότι η ύπαρξη διχογνωμίας στην επιστημονική κοινότητα για την ορθή τιμολόγηση συγκεκριμένων εξετάσεων ανέκυψε 8 μήνες μετά την απόφαση Βορίδη το 2015.

Η βουλευτής της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου επεσήμανε την ανάγκη περαιτέρω διερεύνησης της υπόθεσης των αρθροσκοπήσεων από την δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι υπάρχει θέμα για ενδεχόμενη ζημία του δημοσίου όταν μια εξέταση σε ιδιωτικό ιατρείο κοστίζει 1500 ευρώ, όμως «δεν μπορείς να πεις ότι ο υπουργός γνώριζε όταν είχε στα χέρια του μια ομόφωνη απόφαση του ΚΕΣΥ». Αντιθέτως – σύμφωνα με την κ Χριστοφιλοπούλου – υπάρχουν ερωτηματικά για τον πρόεδρο του ΚΕΣΥ, πρώην βουλευτή της ΝΔ, Παναγιώτη Σκανδαλάκη.

Να σταλεί ο φάκελος στη δικαιοσύνη, ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν τυχόν ποινικές ευθύνες, ζήτησε ο βουλευτής του ΚΚΕ, Γιώργος Λαμπρούλης, προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ δεν έχει εμπιστοσύνη ούτε στη ΝΔ ούτε στον ΣΥΡΙΖΑ, ούτε στο πρώην ούτε στο νυν ΚΕΣΥ, που έχει ως βάση την αποδοχή της επιχειρηματικής δράσης στην υγεία και αυτό δεν αλλάζει από την διόρθωση μιας τιμής που θα πωλείται μια εξέταση.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα