back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Τρία χρόνια από την πιο αιματηρή επίθεση στο Παρίσι

Διαβάστε επίσης

Τραγική επέτειος σήμερα για την Γαλλία που μετράει τρία χρόνια από τη νύχτα που έβαψε με αίμα το Παρίσι η μεγαλύτερη τρομοκρατική επίθεση που έχει γνωρίσει ποτέ η χώρα.

 

Οι περσινές εκδηλώσεις μνήμης

Από το Σταντ Ντε Φρανς στο Μπατακλάν

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων ξεκινάει στις 9 στο Σταντ Ντε Φρανς, συνεχίζεται στα καφέ και στον συναυλιακό χώρο του Μπατακλάν και ολοκληρώνεται στο δημαρχείο του 11ου διαμερίσματος. “Δεν θα υπάρξει καμία πολιτική ομιλία. Οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι μπορούν να έρθουν, αλλά κανείς δεν θα πάρει τον λόγο”, εξηγούν οι οργανώσεις των θυμάτων, βεβαιώνοντας ότι δεν επιθυμούν να ασκήσουν κριτική για την απουσία του Μακρόν.

Η τελετουργία της διοργάνωσης θα τηρηθεί όπως και πέρσι. Αρχικά το όνομα του κάθε θύματος θα διαβαστεί ένα ένα στο σημείο που έχασε τη ζωή του. Εκπρόσωποι της κυβέρνησης αλλά και των οργανώσεων θα καταθέσουν στη συνέχεια στεφάνια και μετά θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή. Στο τέλος, μπροστά στο δημαρχείο του 11ου διαμερίσματος θα αφεθούν στον ουρανό δεκάδες μπαλόνια προς τιμήν των 130 θυμάτων.

Μακρόν και Ολάντ οι μεγάλοι απόντες

Σύμφωνα με το Ελιζέ, ο Εμανουέλ Μακρόν δεν θα παραστεί στις εκδηλώσεις μνήμης και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Εντουάρ Φιλίπ. Ούτε όμως και ο Φρανσουά Ολάντ, πρόεδρος την μέρα της επίθεσης δεν θα συμμετάσχει σε καμία εκδήλωση σήμερα. Πέρσι, οι δύο άντρες βρέθηκαν μαζί στο σημείο και τίμησαν πλάι πλάι τους 130 νεκρούς.

Φέτος, εκτός από τον πρωθυπουργό, θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μνήμης και η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό, ο υπουργός Εσωτερικών Κριστόφ Καστανέ και ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα