back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Βασιλειάδης: «Τομή για τον αθλητισμό η κάρτα υγείας»

Διαβάστε επίσης

Tην κάρτα υγείας αθλητή παρουσίασαν το μεσημέρι, ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιώργος Βασιλειάδης και ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

«Η κάρτα υγείας μεγάλη τομή στον τομέα της αθλητιατρικής ιστορίας του τόπου. Είναι τουλάχιστον λυπηρό να έχουμε μόνο στο νομό αττικής 48 αιφνίδιους θανάτους το έτος, με μέσο όρο ηλικίας τα 25 έτη. Όλοι ξέρουμε ότι υπήρχε πλημμελής έλεγχος. Hταν κομβικό να προχωρήσουμε σε αυτή τη κίνηση.

Πλέον κανένας αθλητής δεν μπορεί να πάρει μέρος σε καμία διοργάνωση αν δεν έχει περάσει έναν ελάχιστο ιατρικό έλεγχο» σημείωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού που χαρακτήρισε «εξαιρετική» τη συνεργασία με όλες τις Ομοσπονδίες, πλην της ΕΠΟ.

«Η συνεργασία μας με όλες, πλην μίας, τις Ομοσπονδίες ήταν εξαιρετική. Και με την τελευταία το λύνουμε το πρόβλημα και προχωράμε. Η ΕΠΟ είχε μία μεγάλη καθυστέρηση προφανώς λόγω κακής συνεννόησης. Στο σύνολο των άλλων ομοσπονδιών έχουμε σχεδόν ολοκληρώσει τα δελτία αθλητών» πρόσθεσε.

Επανέλαβε επίσης, την πρόθεση να ζητήσει τον εξοπλισμό που έχει αγοράσει η ΕΠΟ για να εφαρμόσει την κάρτα υγείας, μία υπόθεση που δεν είχε προχωρήσει, ζημίωσε την Ομοσπονδία με εκατομμύρια ευρώ και τώρα είναι στα δικαστήρια, με κατηγορούμενα 22 πρώην μέλη της, μεταξύ των οποίων και οι πρώην πρόεδροι κ.κ. Γκαγκάτσης, Πιλάβιος, Σαρρής, Γκιρτζίκης.

«Ο νόμος αφορά μόνο τους αθλητές των Ομοσπονδιών, σκοπός μας είναι κάποια στιγμή να επεκταθεί. Είναι μία τομή στην ιστορία της ιατρικής πρόληψης και του αθλητισμού, μέσα σε όλες τις τομές που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια.

Υπάρχει αγορασμένος εξοπλισμός που μπορεί να βοηθήσει, θα ζητήσουμε να τον πάρουμε για να ενισχύσουμε τις μονάδες μας. Σκοπός μας είναι να πάρουμε όσα μέτρα είναι δυνατόν για να μην κινδυνεύσει η υγεία των παιδιών μας. Πρώτο βήμα, θα υπάρξουν δυσκολίες, μουρμούρες δυσλειτουργίες» συμπλήρωσε.

Ξανθός: «Εθνική στρατηγική…»

Ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός έκανε λόγο για Εθνική στρατηγική τονίζοντας: «Είναι πολύ σημαντικό βήμα, βήμα αναβαθμισμένης παρέμβασης στο επίπεδο της πρόληψης και της προστασίας της δημόσιας υγείας. Εντάσσεται σε μία εθνική στρατηγική που αυτή την περίοδο αναπτύσσουμε.

Είναι ένα μέτρο πρόληψης του αιφνίδιου καρδιακού θανάτου κυρίως στους νέους ανθρώπους. Τα καρδιακά νοσήματα είναι ένας τομέας που μέχρι τώρα, δεν υπήρχε ένα εθνικό σχέδιο που να παρεμβαίνει αποτελεσματικά και στην πρωτογενή πρόληψη και στα επόμενα στάδια.

Είναι μία μεγάλη επένδυση και στην υγεία του πληθυσμού της χώρας, στην ευζωία των πολιτών. Θεωρώ ότι αυτή ειδικά την περίοδο είναι ένα καλό σήμα ότι στη χώρα μας δεν διαχειριζόμαστε απλώς μία μίζερη κατάσταση αλλά είμαστε σε μία φάση που επουλώνουμε τις πληγές της κρίσης» όπως είπε.

Το κόστος των εξετάσεων θα είναι 5 ευρώ, και το προσεχές Σάββατο έχει προγραμματιστεί στο «Ωνάσειο» η εκπαιδευτική ημερίδα «Το ηλεκτροκαρδιογράφημα στους νεαρούς αθλητές» σε συνεργασία με το «St. George’s University of London».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΑΝΙΑΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα