back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Ημέρα γιορτής σήμερα για τον ΑΘΗΝΑ 9,84, ο οποίος συμπληρώνει 33 χρόνια εκπομπής. Σε συνεχή ροή, από το πρωί ως τα μεσάνυχτα, στα μικρόφωνα θα επιστρέφουν δημοσιογράφοι και μουσικοί παραγωγοί που άφησαν το στίγμα τους στα ερτζιανά και έδωσαν στον σταθμό της πόλης το απόλυτο στίγμα του στο ραδιοφωνικό χάρτη της χώρας.

Έκρυθμη η κατάσταση στις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου οι βίαιες διαδηλώσεις εξαπλώνονται μετά τη δολοφονία του αφροαμερικανού Τζόρτζ Φλόιντ, από λευκό αστυνομικό στη Μινεάπολη. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι έχει θέσει στρατιωτικές μονάδες σε ετοιμότητα τεσσάρων ωρών, σε περίπτωση που ζητηθεί η συνδρομή τους από τον κυβερνήτη της Μινεσότα. Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλτν Τραμπ διεμήνυσε στις αρχές των Πολιτειών να σκληρύνουν κατά πολύ την στάση τους κατά των διαμαρτυριών εναντίον της αστυνομίας, διαφορετικά θα επέμβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, χρησιμοποιώντας και τον στρατό και προχωρώντας σε συλλήψεις.

Διευκρινίσεις όσον αφορά το πώς θα πραγματοποιούνται οι διεθνείς πτήσεις με προορισμό τη χώρα μας και τι αλλάζει από τις 15 Ιουνίου που ξεκινά η σταδιακή άρση των εξωτερικών περιορισμών, εξέδωσε το Υπουργείο Εξωτερικών. Μέχρι τις 15 Ιουνίου εξακολουθεί να ισχύει ο κανόνας πως όλοι οι επισκέπτες, ανεξαρτήτως εθνικότητας, ακόμη και οι Έλληνες που έρχονται από το εξωτερικό, πρέπει να κάνουν τεστ και αν αυτό είναι αρνητικό οφείλουν να μείνουν σε αυτοπεριορισμό για επτά ημέρες. Εάν είναι θετικοί, οφείλουν να μείνουν σε υποχρεωτική καραντίνα για 14 ημέρες. Από τις 15 Ιουνίου η μέθοδος αυτή του υποχρεωτικού τεστ και καραντίνας θα εξακολουθήσει για τους πολίτες που έρχονται από χώρες με υψηλό κίνδυνο μετάδοσης του κορονοϊού, όπως αξιολογούνται από τον Οργανισμό Αεροπορικής Ασφάλειας της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Όλοι οι άλλοι ταξιδιώτες θα εισέλθουν χωρίς περιορισμούς και ενδέχεται να υποβάλλονται σε δειγματοληπτικά τεστ κατά την άφιξή τους.

Ξεκίνησε η ανάρτηση των κτηματολογικών στοιχείων, για ακίνητα εντός του Δήμου Αθηναίων. Οι ιδιοκτήτες θα μπορούν μέχρι τις 3 Αυγούστου, να ελέγξουν, να διορθώσουν ή να επιβεβαιώσουν την καταγραφή των ακινήτων τους. Για ιδιοκτήτες -κατοίκους εξωτερικού- καταληκτική ημερομηνία, είναι η 1η Οκτωβρίου. Όλες οι πληροφορίες στο ktimatologio.gr και στο ktimanet.gr

Με επιτυχία εκτοξεύθηκε από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα η πρώτη επανδρωμένη αποστολή προς των Διεθνή Διαστημικό Σταθμό που εκκινεί από αμερικανικό έδαφος εδώ και 9 χρόνια. Οι δύο αστροναύτες της NASA που συμμετέχουν στην αποστολή έγραψαν ιστορία ως οι πρώτοι που εκτοξεύονται στο διάστημα επιβαίνοντες σε όχημα κατασκευασμένο από ιδιωτική εταιρεία, την SpaceΧ του Ελον Μασκ.

Καιρός

Νεφώσεις στην Αττική, με τοπικές βροχές μετά το μεσημέρι. Θερμοκρασία από 12 έως 25 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα