back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία σήμερα στο Δημόσιο για τα μισθολογικά και το ασφαλιστικό. Στις 11, συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ στην πλατεία Κλαυθμώνος. Στις 10 στο υπουργείο Υγείας, συγκέντρωση της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. 

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν οι δημόσιες δομές Υγείας λόγω της συμμετοχής γιατρών και νοσηλευτών στην 24ωρη απεργία.  Οι αντιδράσεις θα κορυφωθούν στις 28 Νοεμβρίου οπότε ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ και ΠΑΜΕ έχουν προκηρύξει γενική απεργία, την 47η από το 2010. 

«Αποθαρρύνουμε κάθε ενέργεια ή ρητορική που αυξάνει τις εντάσεις στην περιοχή», αναφέρει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ εν όψει της έναρξης γεωτρήσεων από την ExxonMobil στην Κυπριακή ΑΟΖ . Αυτό τονίζει σε ανακοινωση του το Αμερικανικό ΥΠΕΞ και προσθέτει ότι : «Οι ΗΠΑ αναγνωρίζουν το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας να αναπτύξει τους πόρους εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης».   

Με τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού και των πολιτικών αρχηγών διεξάγεται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, η πρώτη συνεδρίαση για την Αναθεώρηση του Συντάγματος. Η συνεδρίαση αρχίζει στις 11.  

Προς μετωπική σύγκρουση Ρώμη και Βρυξέλλες, καθώς αμετακίνητη εμφανίζεται η ιταλική κυβέρνηση στις προβλέψεις για το έλλειμμα του 2019, παρά τις αντιρρήσεις της Κομισιόν. Η ιταλική κυβέρνηση στο αναθεωρημένο σχέδιο προϋπολογισμού διατηρεί στο 2,4% του ΑΕΠ το έλλειμμα, με πρόβλεψη για ανάπτυξη 1,5%. Σύμφωνα με ιταλικά ΜΜΕ, ο υπουργός Οικονομίας Τζοβάνι Τρία έστειλε επιστολή στις Βρυξέλλες που θα παραληφθεί τις επόμενες ώρες, στην οποία εξηγεί την απόφαση της κυβέρνησης της Ρώμης, συνοδεύοντάς τη με παρουσίαση μέτρων διαρθρωτικής προσαρμογής και επενδύσεων.  

Στην τελική ευθεία η συμφωνία για το Brexit Στις 4.00 το απόγευμα ώρα Ελλάδας, το Βρετανικό υπουργικό συμβούλιο υπό την Τερέζα Μέι, θα εξετάσει το κατ’ αρχήν κείμενο της συμφωνίας στην οποία κατέληξαν τα τεχνικά κλιμάκια ΕΕ και Βρετανίας για οριστικοποίηση των όρων του Brexit.

Νέο αίτημα προστασίας από τους πιστωτές της αναμένεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να καταθέσει εντός των επόμενων ωρών η διοίκηση της Folli Follie στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών, ως ένα ακόμη μέτρο διαχείρισης της κρίσης βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει ο όμιλος. Η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα αναμένεται να συζητηθεί έως την Παρασκευή.Σύμφωνα με τις  ίδιες πληροφορίες, η εταιρεία έχει εξασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του 20% των πιστωτών της. 

Η υποχώρηση των κόκκινων δανείων στο 20% ή χαμηλότερα,  επόμενος στόχος ανέφερε μεταξύ των άλλων από τη Γενεύη, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Κάλεσε τις τράπεζες να επισπεύσουν τις διαδικασίες πώλησης, ρύθμισης και είσπραξης δανείων. 

Κατά περίπου μισό εκατομμύριο αυξήθηκαν οι οφειλέτες του Δημοσίου μέσα σε ένα μήνα καθώς εκτοξεύτηκαν στα 4.312.395 άτομα στα τέλη Σεπτέμβρη . Τον ίδιο μήνα οι οφειλέτες με ληξιπρόθεσμα χρέη έως 500 ευρώ αυξήθηκαν κατά 312.812.  

Αίσιο τέλος στην υπόθεση εξαφάνισης του 12χρονου Γιώργου Μπούφα, από το Ίλιον. Μετά το Amber Alert που ενεργοποιήθηκε, το παιδί βρέθηκε στις 10 χθες το βράδυ, να περιφέρεται ξυπόλητο, οριακά εντός του αστικού ιστού. Σύμφωνα με το Χαμόγελο του Παιδιού, είναι καλά στην υγεία του.  

Διεθνές  

Πενήντα τα θύματα από τις φωτιές στην Καλιφόρνια,  εκ των οποίων τα 48 στην Κομητεία Μπιούτ. Η φωτιά αυτή ανακηρύχθηκε ήδη από τη Δευτέρα η πιο πολύνεκρη και η πιο καταστροφική στην ιστορία της Καλιφόρνιας. 

Καιρός  

Λίγες νεφώσεις στην Αττική, με βόρειους ανέμους έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα κυμανθεί έως 19 βαθμούς Κελσίου.  

14 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα