back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Πτωτικά κινούνται σήμερα οι αποδόσεις των κρατικών ομολόγων της Ευρωζώνης, καθώς οι επενδυτές αναμένουν τις προτάσεις για το ταμείο ανάκαμψης της ΕΕ. Η απόδοση του γερμανικού 10ετούς κρατικού ομολόγου υποχώρησε κατά 2 μονάδες βάσης, ενώ οριακή μεταβολή σημείωσε ο αντίστοιχος ιταλικός τίτλος.

Στις 2.30 μετά το μεσημέρι η συνεδρίαση του ευρωκοινοβουλίου, κατά την οποία η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν θα ανακοινώσει την πρόταση για τον κοινοτικό προϋπολογισμό της περιόδου 2021-2027, αλλά και τους τρόπους χρηματοδότησης του Ταμείου Ανάκαμψης για την αντιμετώπιση των συνεπειών της υγειονομικής κρίσης.

Προβληματίζει ωστόσο ο τρόπος ενίσχυσης των χωρών και η κατανομή των κονδυλίων ως απευθείας επιδοτήσεις ή δάνεια.

Ορατό το ενδεχόμενο συρρίκνωσης της οικονομίας της ευρωζώνης κατά 8% με 12% φέτος, με φόντο τις επιπτώσεις της πανδημίας του νέου κορονοϊού, δήλωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ. Προηγούμενες εκτιμήσεις της ΕΚΤ προέβλεπαν συρρίκνωση 5% έως 12%, ωστόσο σύμφωνα με την Λαγκάρντ, το «ήπιο» σενάριο είναι ήδη ξεπερασμένο και το πραγματικό αποτέλεσμα θα είναι μεταξύ του «μέτριου» και του «σοβαρού» σεναρίου.

Τρίτη τηλεδιάσκεψη των αρχηγών κυβερνήσεων των 8 χωρών που αντιμετώπισαν με επιτυχία τον κορονοϊό, με τη συμμετοχή και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Από την ερχόμενη εβδομάδα οι Γερμανοί θα μπορούν να ταξιδεύουν προς την Ιταλία, μέσω του Τιρόλο, αναφέρει γερμανική εφημερίδα, η οποία φιλοξενεί δηλώσεις του εκπροσώπου του αυστριακού υπουργείου Εσωτερικών.

Έκκληση του Άδωνι Γεωργιάδη προς τους επιχειρηματίες να ανοίξουν τα ξενοδοχεία τους, καθώς όπως τονίζει το μεγάλο στοίχημα είναι ο τουρισμός. Ο υπ. Ανάπτυξης, μιλώντας στο capital.gr, εκτίμησε ότι ξεπερνάει τα 12 δισεκατομμύρια ευρώ το κόστος για την οικονομία από το lockdown.

Στον Έβρο μεταβαίνει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Θα βρεθεί στη συνοριακή γραμμή και θα ενημερωθεί για την πορεία κατασκευής του νέου φράχτη 26 χιλιομέτρων.

Με πολύ μικρή συμμετοχή μαθητών λειτουργούν τα λύκεια, ενώ διανύουμε την τρίτη εβδομάδα μετά την επιστροφή των τελειόφοιτων και τη δεύτερη για τους μαθητές των υπόλοιπων τάξεων. Σύμφωνα με στοιχεία της ΟΛΜΕ, μόλις 5 στους 100 μαθητές της Γ’ Λυκείου επέστρεψαν στο σχολείο τους, ενώ στην πρώτη και στη δεύτερη τάξη προσέρχονται 15 με 20 στους 100. Στα γυμνάσια αντίθετα η προσέλευση των μαθητών ξεπερνά το 60%.

Εντός του Ιουνίου αναμένεται η νέα πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την μετανάστευση και το Άσυλο δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης Γιώργος Κουμουτσάκος. Όπως είπε ο υπουργός η χώρα μας εκτός της δίκαιης κατανομής των βαρών, ως χώρα πρώτης υποδοχής ζητά και την δημιουργία ενός Πανευρωπαϊκού Μηχανισμού Διαχείρισης Κρίσεων

Σήμερα η τηλεδιάσκεψη των αρμοδίων υπουργών των χωρών πρώτης υποδοχής μεταναστών και προσφύγων, δηλαδή της Ελλάδας της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Μάλτας, και της Κύπρου.

Νέα πρωτοβουλία από την ΚΕΔΕ με τίτλο «6 για έξω». Προβλέπει έξι δράσεις για τη δημιουργία ποδηλατόδρομων, πεζοδρομήσεις και τοπικές ψηφοφορίες όσον αφορά προτάσεις βιώσιμων αναπλάσεων.

Το νέο αυτό εγχείρημα θα συζητηθεί στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο της ΚΕΔΕ, με την επιδίωξη να αναπτυχθεί σε όλη την Ελλάδα, από τον πιο μικρό ως το μεγαλύτερο δήμο της χώρας.

Επεισόδια στο Χονγκ Κονγκ. Η αστυνομία κάνει χρήση πλαστικών σφαιρών προκειμένου να αποτρέψει διαδηλωτές που έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα στο οικονομικό κέντρο της πόλης, έξω από το κτήριο όπου συζητείται ο νόμος για την ασφάλεια. Σύμφωνα με τους διαδηλωτές και τη διεθνή κοινότητα, ο νόμος αυτός θα περιορίσει πολύ τις ελευθερίες των πολιτών του Χονγκ Κονγκ.

Σε ριζικές αλλαγές στο κυβερνητικό του επιτελείο, αναμένεται να προχωρήσει σύντομα ο Τούρκος Πρόεδρος. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, ο Μπεράτ Αλ Μπαϊράκ, υπουργός Οικονομικών και Θησαυροφυλακίου και γαμπρός του Ταγίπ Ερντογάν πρόκειται αναλάβει το Υπουργείο Εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου. Επίσης, ο πρώην πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ και ο νυν υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αναμένεται να διοριστούν στην αντιπροεδρία.

ΚΑΙΡΟΣ

Οι χαμηλές -για την εποχή -θερμοκρασίες είναι το κύριο χαρακτηριστικό του σημερινού καιρού, ο οποίος παραμένει άστατος σε όλη τη χώρα. Στην Αττική, σήμερα, τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 21 βαθμούς Κελσίου. 16 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα