back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Ένταση έξω από το υπουργείο Εργασίας στην οδό Σταδίου μεταξύ ξενοδοχοϋπαλλήλων και ανδρών των ΜΑΤ. Έγινε και χρήση χημικών. Τα επεισόδια, όπως καταγγέλουν οι εργαζόμενοι, ξεκίνησαν όταν η ηγεσία του υπουργείου αρνήθηκε να τους συναντήσει.

Σκληρή απάντηση του υπ. Εξωτερικών στη νέα προκλητική τουρκική ανακοίνωση, με την οποία κατηγορεί τη χώρα μας για βαρβαρότητα έναντι των μεταναστών. “Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων”, υπογραμμίζει το υπουργείο, προσθέτοντας ότι η χώρα μας παραμένει ανοιχτή στο διάλογο, αλλά δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας.

…”Η Θράκη αποτελεί μια γέφυρα φιλίας και έναν τόπο πολυπολιτισμικό, όπου συμπολίτες μας με διαφορετικές θρησκείες συνυπάρχουν ειρηνικά”, δήλωσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, από την Ξάνθη, πρώτο σταθμό της τριήμερης περιοδείας της στη Θράκη.

…Στο μεταξύ, στην κατασκευή στρατιωτικής ζώνης στα σύνορα με τη Βουλγαρία προχωρά η Τουρκία, σύμφωνα με δημοσίευμα της Hurriyet.

Για “μεγάλη ευκαιρία και για την Ευρώπη αλλά και για την χώρα μας”, έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος κατά την συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου που βρίσκεται σε εξέλιξη μέσω τηλεδιάσκεψης, στην πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Ταμείο Ανάκαμψης. “Ήρθε η ώρα, η Ευρώπη να αφήσει πίσω της τα μικρά βήματα και να τολμήσει ένα μεγάλο άλμα”, υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης.

…Σε θετική κατεύθυνση η πρόταση της Κομισιόν για το Ταμείο Ανασυγρότησης, δηλώνει η Φώφη Γεννηματά. Τονίζει, ωστόσο, ότι ο σχεδιασμός για την αξιοποίηση των πόρων θα πρέπει να γίνει αντικείμενο διαλόγου μεταξύ τόσο των πολιτικών δυνάμεων στη Βουλή, όσο και στην Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή, με την συμμετοχή και των Κοινωνικών Εταίρων.

Τη δυνατότητα να μην στερούνται το επίδομα ανεργίας όσοι άνεργοι θα απασχολούνται αποκλειστικά σε εποχιακές αγροτικές εργασίες, προβλέπει υπουργική τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

Στα 174 ανέρχονται τα θύματα του Covid 19 στη χώρα μας, καθώς κατέληξε 78χρονος με υποκείμενα νοσήματα, στο νοσοκομείο “Αττικόν”.

Επαναλειτουργούν από 1η Ιουνίου οι Κυριακάτικες αγορές οι εμποροπανηγύρεις και οι υπαίθριες αγορές σύμφωνα με ανάρτηση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο twitter.

Στο 70% από το 40%, που ήταν η αρχική οδηγία, ανεβαίνει το ποσοστό πληρότητας για τα θερινά σινεμά, όπως είπε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84, η ιδιοκτήτρια θερινών κινηματογράφων της Αθήνας, Πέγκυ Ρίγγα – η τιμή του εισιτηρίου θα παραμείνει σταθερή. Στο πλαίσιο των μέτρων, δεν θα υπάρχει διάλειμμα, ενώ θα ανοίξουν τα κυλικεία.

Εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στον Οργανισμό Γεωργικών Ασφαλίσεων, στο πλαίσιο των αιμοληπτικών δράσεων που διοργανώνουν σύλλογοι, φορείς, δήμοι και η Περιφέρεια Αττικής. Περισσότερα θα μας πει ο Βίκτωρας Αντωνόπουλος…

Μνημόνιο συνεργασίας του δήμου Αθηναίων με το Χαμόγελο του Παιδιού για την ανάπτυξη ισχυρών και αξιόπιστων μηχανισμών άμεσης επέμβασης σε περιπτώσεις παιδιών σε κίνδυνο. “Δεν πρόκειται για μία τυπική συμφωνία συνεργασίας αλλά για μία ουσιαστική, πρακτική σύμπραξη με κοινό σκοπό και στόχο. Να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μας έχουν ανάγκη”, δήλωσε ο Κώστας Μπακογιάννης. Την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για την υπογραφή του συμφώνου εξέφρασε ο Πρόεδρος του “Χαμόγελου του Παιδιού”, Κώστας Γιαννόπουλος.

Στη διεθνή επικαιρότητα… Ένας νεκρός από σφαίρα κατά τη διάρκεια της δεύτερης νύχτας ταραχών στη Μινεάπολη των ΗΠΑ, μετά τον θάνατο άοπλου Αφροαμερικανού από αστυνομική βία, που συγκλονίζει σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ συνελήφθη ένα άτομο. “Η έρευνα του FBI για το συμβάν θα πρέπει να επισπευστεί” έγραψε στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ.

Καιρός: Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες το μεσημέρι και το απόγευμα, σήμερα, στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου – 20 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα