back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 16.00

Διαβάστε επίσης

Αποκαθίσταται σταδιακά η κυκλοφορία στο κέντρο της Αθήνας, καθώς ολοκληρώθηκε η φοιτητική πορεία, ενώ νωρίτερα, επικράτησε ένταση μεταξύ φοιτητών και αστυνομικών δυνάμεων έξω από τη Βουλή.

Ωστόσο σημειωτόν γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων στους δρόμους, λόγω της έντονης βροχόπτωσης, νωρίτερα.
Αποκαταστάθηκε η ηλεκτροδότηση στο κέντρο της Αθήνας, σε Αμπελόκηπους, Παγκράτι, Γουδή, Ν. Κόσμο, όπου παρουσιάστηκαν διακοπές, λόγω της πτώσης γραμμής μέσης τάσης στο Χίλτον.

«Λίφτινγκ» σήμερα στο Πάρκο Λαμπράκη στον Νέο Κόσμο, στο πλαίσιο των συντονισμένων δράσεων του Δήμου Αθηναίων στις γειτονιές της πόλης για καθαρισμό και αποκατάσταση σημείων που συγκεντρώνουν καθημερινά εκατοντάδες κόσμου.

Η έγκριση του μνημονίου συνεργασίας του δήμου Αθηναίων και της Αστικής μη Κερδοσκοπικής Εταιρείας “Υγεία για όλους” και η διμερής συνεργασία της ΕΛΑΣ με τη δημοτική αστυνομία, ανάμεσα στα θέματα του Δημοτικού συμβουλίου που συνεδριάζει σε μία ώρα.

Αυστηρή προειδοποίηση προς τις Τράπεζες για τις καταχρηστικές χρεώσεις, απηύθυνε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και τη στάση των 2. “Οι Τράπεζες όπως είπε και ο Πρωθυπουργός πρέπει να προσέξουν γιατί υπάρχει και το ζήτημα της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Αν είχαμε στοιχεία, θα τα είχαμε παραδώσει. Να έχουν στο μυαλό τους, ότι οι πολίτες συνέβαλαν για να υπάρχουν, και να γίνει σεβαστό το εισόδημά τους”.

Με ανταλλαγή πυρών μεταξύ του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και του γραμματέα του ΜΕΡΑ25 Γιάνη Βαρουφάκη συνεχίζεται στη Βουλή η συζήτηση του νομοσχεδίου για την επιτάχυνση των διαδικασιών χορήγησης ασύλου. Η φράση του κ. Βαρουφάκη ότι από την κυβέρνηση της ΝΔ χτίζεται μια ξενοφοβική Ελλάδα προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κ. Χρυσοχοΐδη ο οποίος απάντησε: «Αδικείτε βάναυσα τον ελληνικό λαό γιατί σήμερα φιλοξενούνται 60.000 πρόσφυγες και μετανάστες σε διάφορες δομές που έχουν άριστες σχέσεις με τις τοπικές κοινωνίες», τόνισε.

«Το νομοσχέδιο της Ν.Δ. για το προσφυγικό συγκεφαλαιώνει την διττή αποτυχία της κυβέρνησης», αναφέρει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης.

Παραδόθηκε ο μαθητής που μαχαίρωσε 15χρονο συμμαθητή του στο 1ο Λύκειο Αμαλιάδας. Το θύμα μεταφέρθηκε με πολλαπλά τραύματα στο νοσοκομείο, ωστόσο δεν διατρέχει κίνδυνο. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο συμμαθητές ήρθαν στα χέρια για τα μάτια μιας κοπέλας.

Μεγάλη υπόθεση διακίνησης κοκαΐνης εξιχνιάστηκε από τη Δίωξη Ναρκωτικών σε συνεργασία με την αμερικανική DEA. Σε διαμέρισμα στο Μπραχάμι εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 105 κιλά κοκαΐνης και περίπου 800 χιλιάδες ευρώ.

Διεθνή

Κακόβουλη επίθεση χαρακτήρισε το κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών τις χθεσινές δηλώσεις του επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μάικλ Πομπέο ότι το ΚΚ Κίνας είναι ανοιχτά εχθρικό στις αμερικανικές αξίες. Παράλληλα πληθαίνουν στον διεθνή τύπο οι αμφιβολίες για το αν θα είναι δυνατή η επίτευξη μιας μακροπρόθεσμης εμπορικής συμφωνίας Πεκίνου-Ουάσιγκτον.

Πολιτισμός

Η ρομαντική ανατρεπτική κωμωδία «Χάρολντ και Μόντ» του Κόλιν Χίγκινς ανεβαίνει απόψε στις 9, στο θέατρο Ακάδημος σε σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη. Το κοινό παρακολουθεί τη συγκινητική σχέση που συνδέει τον αυτοκαταστροφικό και εύπορο νεαρό Χάρολντ και την ογδοντάχρονη “αναρχική” απελευθερωμένη Μοντ, που τελικά τον συμφιλιώνει με τη ζωή. Πρωταγωνιστούν η Τάνια Τσανακλίδου στον ρόλο της Μοντ και ο Θανάσης Τσαλταμπάσης ως Χάρολντ. Κάθε Τετάρτη με Κυριακή. Εισιτήρια 18 ευρώ και μειωμένα 15.

Καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού έως το μεσημέρι αύριο στην Αττική. Μέγιστη θερμοκρασία 22 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα