back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντική αποκλιμάκωση στο κόστος δανεισμού της ευρωπαϊκής περιφέρειας φέρνει η κοινή πρόταση Γαλλίας – Γερμανίας για τη σύσταση ενός ταμείου ανάκαμψης 500 δισ. ευρώ που θα προσφέρει επιχορηγήσεις στις περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο από τον covid 19. Εντυπωσιακή η πτώση στις αποδόσεις των ιταλικών ομολόγων, συμπαρασύροντας και τις αποδόσεις ελληνικών, ισπανικών και πορτογαλικών τίτλων. Κάτω από το όριο του 2%, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς ομολόγου υποχωρώντας στο 1,88%.

Την γαλλογερμανική πρόταση Μακρόν – Μέρκελ χαιρέτισε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Κομισιόν, αρμόδιος για ζητήματα Οικονομίας, Βάλντις Ντομπρόβσκις. Επισήμανε ωστόσο πως η πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- η οποία θα παρουσιαστεί στις 27 Μαΐου- θα περιγράφει την αναλογία μη επιστρεπτέων επιχορηγήσεων και δανείων στο πλαίσιο του Ταμείου.

Εν τω μεταξύ, το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ενέκρινε το πρόγραμμα SURE της Κομισιόν, το οποίο αναμένεται να παράσχει στα κράτη μέλη μέχρι και 100 δισ. ευρώ σε δάνεια με ευνοϊκούς όρους για την ενίσχυση της απασχόλησης .

Η Ιταλία θέλει να χρησιμοποιήσει μέρος του ποσού του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ πριν από το καλοκαίρι όπως τόνισε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων, Βιντσέντσο Αμέντολα. Στην Ιταλία είναι πιθανό να δοθούν περί τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ. Σύμφωνα με τον Τύπο, η κυβέρνηση Κόντε σκοπεύει να επενδύσει τα χρήματα αυτά στους τομείς των δημόσιων σχολείων, των πανεπιστημίων, της έρευνας, της υγείας και των υποδομών.

Αύριο στις έξι το απόγευμα οι ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, για την οικονομία, με συγκεκριμένα μέτρα στήριξης της εργασίας, της ρευστότητας και της απασχόλησης των εργαζομένων στον Τουρισμό. Κατά πληροφορίες, θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις για το καθεστώς έλευσης τουριστών από το εξωτερικό, από ποιες χώρες και υπό ποιες προϋποθέσεις. Μετά τις πρωθυπουργικές ανακοινώσεις, θα ακολουθήσει η παρουσίαση του συνολικού σχεδιασμού από τους αρμόδιους υπουργούς.

«Η Ελλάδα περιμένει και φέτος τους επισκέπτες από τις βαλκανικές χώρες», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνεδρίαση της τετραμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας, μέσω τηλεδιάσκεψης. Δόθηκε έμφαση στην αμοιβαία άρση των περιοριστικών μέτρων προς διευκόλυνση των ταξιδιωτών για επαγγελματικούς και τουριστικούς λόγους.

Σε πρόγραμμα επιδότησης των δόσεων στεγαστικών δανείων για “κόκκινους” αλλά και συνεπείς δανειολήπτες που επλήγησαν από την πανδημία του κορονοϊού προχωρεί από τον Αύγουστο το υπουργείο Οικονομικών. Το υπουργείο επεξεργάζεται ταυτόχρονα ένα νέο ενιαίο θεσμικό πλαίσιο για την ρύθμιση χρεών προς δημόσιο, τράπεζες και ιδιώτες.

Στην κατάρτιση νέου επιδοτούμενου προγράμματος απασχόλησης για 9.000 δικαιούχους, προχωρά ο ΟΑΕΔ. Θα προβλέπει την συμμετοχή όλων των επιχειρήσεων, ανεξαρτήτως του αριθμού των εργαζομένων που απασχολούν, χωρίς ηλικιακά όρια, με απλούστερη διαδικασία πρόσληψης, με αυξημένη επιδότηση και με υψηλότερες αποδοχές για τους δικαιούχους.

Επαναλειτουργούν από σήμερα όλες οι αθλητικές εγκαταστάσεις του δήμου Αθηναίων, κλειστές και ανοικτές. Ειδικά στα κολυμβητήρια χρειάζεται και πιστοποιητικό υγείας σχετικά με τον κορονοϊό.

Τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο αποφασίζει τις επόμενες ώρες η Βουλή. Εφόσον γίνει αποδεκτή η πρόταση της ΝΔ, η προανακριτική επιτροπή της Βουλής θα ερευνήσει και για νέα αδικήματα που αφορούν στον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, όπως εγκληματική οργάνωση και σύσταση συμμορίας , εκβίαση και δωροληψία πολιτικού αξιωματούχου. Η πρόταση της συμπολίτευσης για να γίνει δεκτή πρέπει να συγκεντρώσει τουλάχιστον 151 ψήφους στην ονομαστική μυστική ψηφοφορία που θα διεξαχθεί αύριο στις 12 το μεσημέρι .

Για εκδικητική πολιτική δίωξη σε βάρος του με αντισυνταγματικές μεθοδεύσεις, και συστηματικές παραβιάσεις του τεκμηρίου αθωότητας, έκανε λόγο στην μαραθώνια τοποθέτηση του ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης.

Σε τροχιά κανονικότητας με όλα τα αναγκαία μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας επανέρχεται σταδιακά η λειτουργία των δικαστηρίων. Συνεδριάζει αύριο η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης με τους εκπροσώπους των δικηγορικών συλλόγων της χώρας, για την επαναλειτουργία των ποινικών δικαστηρίων, λόγω του μεγάλου αριθμού διαδίκων που συγκεντρώνονται στις ποινικές δίκες.

Αυξημένες νεφώσεις αύριο στην Αττική . Θερμοκρασία από 19 έως 31 βαθμοί Κελσίου. Ραγδαία μεταβολή του καιρού από την Πέμπτη και μετά με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές καταιγίδες, αλλά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

32 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα