back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Μύδροι Ντιμιτρόφ για την φυγή Γκρούεφσκι

Διαβάστε επίσης

Με οργισμένο τρόπο αντέδρασε ο υπουργός Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας στις πληροφορίες ότι ο καταζητούμενος από τις αρχές της χώρας, πρώην πρωθυπουργός, Νικόλα Γκρούεφσκι έχει ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ουγγαρία.

Σε ανακοίνωση του ο Νικόλα Ντιμιτρόφ επισημάνει ότι ο ” ο Νικόλα Γκρούεφσκι ήταν αυτός που επιχείρησε να μειώσει τη χώρα και να την μετατρέψει σε ένα “παγιδευμένο” κράτος στη διάρκεια της εξουσίας του, σύμφωνα με έκθεση της Κομισιόν το 2016″.

Και με σαφή αναφορά στο σκάνδαλο των υποκλοπών ο Νικόλα Ντιμιτρόφ συνεχίζει λέγοντας ότι “όλοι μας εδώ και στην Ευρώπη έχουμε ακούσει τηλεφωνικές επικοινωνίες που δείχνουν μαζική κατάχρηση εξουσίας, εκλογικές παρατυπίες και διαφθορά, όταν αποκαλύφθηκαν όλα το 2015”.

“Το γεγονός ότι ένας ισχυρός άνδρας που πλέον είναι καταδικασμένος φυγάς αναζητά να ξεφύγει από τη δικαιοσύνη σε κράτος -μέλος της ΕΕ δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό” προσθέτει για να καταλήξει λεγοντας ότι “ως πρώην πρωθυπουργός απολάμβανε αστυνομικής προστασίας από μέλη των αρχών που είχε επιλέξει ο ίδιος επομένως δεν ευσταθούν οι ισχυρισμοί ότι κινδύνεψε η ζωή του”.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα