back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Στρασβούργο: o Αντόνιο Ταγιάνι παρουσίασε τον ιστότοπο “Τι Κάνει η Ευρώπη για Μένα”

Διαβάστε επίσης

Τον πρωτοποριακό ιστότοπο “Τι Κάνει η Ευρώπη για Μένα”, ο οποίος αναδεικνύει την θετική επίδραση της ΕΕ για κάθε πολίτη μεμονωμένα, παρουσίασε σήμερα στο Στρασβούργο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Αντόνιο Ταγιάνι.

Οι περισσότεροι Ευρωπαίοι πιστεύουν ότι η χώρα τους έχει ωφεληθεί από την ένταξη στην ΕΕ

Σύμφωνα με το τελευταίο Ευρωβαρόμετρο, το οποίο δημοσιεύθηκε τον Οκτώβριο, το 68% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα τους έχει ωφεληθεί από την ένταξή της στην ΕΕ, μολονότι εκτιμούν ότι οι προσπάθειες που έχουν γίνει προκειμένου να καταστούν αυτά τα οφέλη αισθητά στην καθημερινότητα των ευρωπαίων πολιτών είναι ανεπαρκείς.

Τι περιέχει ο ιστότοπος

Σε αυτόν τον διαδραστικό, πολύγλωσσο ιστότοπο έως και τις Ευρωεκλογές του Μαΐου, οι ευρωπαίοι πολίτες θα μπορούμε να πληροφορούμαστε αυτό ακριβώς που λέει και η ονομασία του, τι κάνει η ΕΕ για εμάς, για την περιοχή στην οποία κατοικούμε, για το περιβάλλον, το επάγγελμά μας, αλλά ακόμη και για το αγαπημένο μας χόμπι. Υπάρχουν περίπου 1.800 σύντομα ευανάγνωστα κείμενα χωρισμένα σε δύο ενότητες, μέσω των οποίων μπορεί κανείς να λάβει γρήγορα τις πληροφορίες που τον ενδιαφέρουν.

Στην πρώτη ενότητα υπό τον τίτλο “Στον Τόπο μου”, οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν τον τόπο όπου οι ίδιοι και οι οικογένειές τους ζουν ή εργάζονται. Αυτή η ενότητα του ιστότοπου καλύπτει πάνω από 1.400 τοποθεσίες απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη δεύτερη ενότητα του ιστότοπου υπό τον τίτλο “Στη Ζωή μου”, κάθε χρήστης επιλέγει ανάμεσα σε 400 κείμενα μίας σελίδας για να βρει τα σημαντικά για εκείνον στοιχεία. Πώς η ΕΕ επηρεάζει την οικογένεια, την υγειονομική περίθαλψη, τα χόμπι, τα ταξίδια, την ασφάλεια, τις επιλογές των καταναλωτών και τα κοινωνικά δικαιώματα. Πώς η ΕΕ υποστηρίζει τους πολίτες στην επαγγελματική τους ζωή σε δεκάδες εργασιακά αντικείμενα -από τους μελισσοκόμους έως τους οδηγούς λεωφορείων και τους ζυθοποιούς. Τι έχει κάνει η ΕΕ για όσους απολαμβάνουν δραστηριότητες αναψυχής, όπως ο αθλητισμός, η μουσική ή η παρακολούθηση τηλεοπτικών προγραμμάτων. Σε αυτή την ενότητα, διατίθεται επίσης μία σειρά από αρχεία ήχου σε πολλές γλώσσες.

Τα κείμενα είναι διαθέσιμα για ανάγνωση, διαμοιρασμό ή περαιτέρω χρήση ως διαδικτυακές σελίδες ή ως αρχεία PDF.

Θα συμπληρωθούν με μία τρίτη ενότητα, η οποία θα περιέχει πιο λεπτομερή ενημερωτικά σημειώματα για τις πολιτικές της ΕΕ, τα οποία θα περιγράφουν ορισμένα από τα επιτεύγματα της τρέχουσας κοινοβουλευτικής θητείας και της προοπτικής για το μέλλον, με ιδιαίτερη έμφαση στην κοινή γνώμη, τις ανησυχίες και τις προσδοκίες των πολιτών για τη δράση της ΕΕ.

“Οι Ευρωπαίοι ρωτούν τι έχει κάνει η ΕΕ γι’ αυτούς και ο νέος αυτός ιστότοπος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παρέχει σαφείς απαντήσεις σε απλή γλώσσα. Θα αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο προκειμένου να έρθει η Ευρώπη πιο κοντά τους πολίτες της”, δήλωσε ο Αντόνιο Ταγιάνι κατά την σημερινή παρουσίαση.

Ο εν λόγω διαδικτυακός τόπος έχει δημιουργηθεί από την Υπηρεσία Έρευνας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου (“EPRS”), σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες Επικοινωνίας και Μετάφρασης.

Συνδεθείτε με τον ιστότοπο εδώ:

https://www.what-europe-does-for-me.eu/

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα