back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ενέκρινε τις θέσεις του για τον προϋπολογισμό της ΕΕ μετά το 2020

Διαβάστε επίσης

To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, στο πλαίσιο των εργασιών της Ολομέλειας στο Στρασβούργο, ενέκρινε τις θέσεις του για τον επόμενο Μακροπρόθεσμο Προϋπολογισμό της ΕΕ, ενόψει των προσεχών διαπραγματεύσεων με τους υπουργούς για το Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο μετά το 2020 (ΠΔΠ 2021-2027).

Μεταξύ άλλων προτεραιοτήτων επιβεβαιώθηκε η ενίσχυση του Επενδυτικού Σχεδίου για την Ευρώπη, που είναι ευρύτερα γνωστο ως “Σχέδιο Γιούνκερ”, η αύξηση της χρηματοδότησης των υποδομών για τις μεταφορές και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, η διατήρηση της χρηματοδότησης των πολιτικών συνοχής και γεωργίας, ο διπλασιασμός των πόρων για την αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων, ο τριπλασιασμός των πόρων για το Erasmus + και ο καθορισμός της συνεισφοράς της ΕΕ στην επίτευξη του στόχου για το κλίμα σε ποσοστό τουλάχιστον 25% από τις δαπάνες του ΠΔΠ με στόχο να φτάσει το 30% το συντομότερο δυνατόν και το αργότερο έως το 2027.

Προβληματισμο προκαλεί το γεγονός ότι τα κράτη-μέλη δεν έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο στην αναζήτηση δικής τους κοινής θέσης.

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι έτοιμο να ξεκινήσει τις διαπραγματεύσεις και οι συνομιλίες μπορούν να εκκινήσουν μόλις το Συμβούλιο καταλήξει στη δική του θέση. Η υιοθέτηση, πάντως, του νέου κανονισμού για το ΠΔΠ απαιτεί την έγκριση του ΕΚ.

Δομίνα Διαμαντοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα