back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η κινηματογραφική εβδομάδα από 15/11

Διαβάστε επίσης

Έξι νέες ταινίες κυκλοφορούν από σήμερα στις κινηματογραφικές αίθουσες, με τη συνέχεια στο «Φανταστικά ζώα» της J.K. Rowling να ξεχωρίζει, το ατμοσφαιρικό θρίλερ για την συγγραφή του “Φρανκεστάιν” αλλά και το πολυβραβευμένο «Κορίτσι» του Λουκάς Ντοντ.

 

 

ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΑ ΖΩΑ: ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΓΚΡΙΝΤΕΛΒΑΛΝΤ (FANTASTIC BEASTS: THE CRIMES OF GRINDELWARD)

Φαντασίας, Έγχρωμη, Διάρκεια: 134′
Παραγωγή: Βρετανία – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Γιέιτς
Πρωταγωνιστούν: Εντι Ρέντμεϊν, Τζουντ Λο, Κάθριν Γουότερστον, Τζόνι Ντεπ, Αλισον Σούντολ

To δεύτερο μέρος των πρίκουελ του Χάρι Πότερ, γραμμένο και για το σινεμά από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ.

Στο τέλος της πρώτης ταινίας, ο ισχυρός σκοτεινός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ με τη βοήθεια του Νιουτ Σκαμάντερ, συλλαμβάνεται από το MACUSA (το Κογκρέσο Μαγείας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής). Αλλά, τηρώντας την απειλή του, καταφέρνει να διαφύγει. Στόχος του είναι να συγκεντρώσει γύρω του, όσους περισσότερους -ανυποψίαστους για την πραγματική του ατζέντα- συμμάχους μπορεί, ώστε να θέσει σ ΄εφαρμογή το σχέδιό του. Ν’ αναθρέψει καθαρόαιμους μάγους για να καταδυναστεύουν όλα τα άμαγα πλάσματα.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΜΑΙΡΗ ΣΕΛΛΕΫ (MARY SHELLEY)

Βιογραφική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 120′
Παραγωγή: Βρετανία – Λουξεμβούργο – ΗΠΑ, Σκηνοθεσία: Χάιφαα Αλ-Μανσούρ
Πρωταγωνιστούν: Ελ Φάνινγκ, Ντάγκλας Μπουθ, Μπελ Πόουλι

200 χρόνια μετά την έκδοση του «Φρανκενστάιν», η «Μαίρη Σέλλεϋ» έρχεται για να μας συστήσει τη γυναίκα που βρίσκεται πίσω από τη συγγραφή του βιβλίου που στιγμάτισε την παγκόσμια λογοτεχνία.

Tο ειδύλλιο ανάμεσα στον ποιητή Πέρσι Σέλλεϋ και τη 16χρονη Μαίρη Γουόλστονκραφτ Γκόντγουιν που είχε ως αποτέλεσμα τη συγγραφή της εμβληματικής γοτθικής νουβέλας από την Γκόντγουιν, σε μια εποχή κατά την οποία οι γυναίκες συγγραφείς δεν έχαιραν ιδιαίτερου κύρους.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΚΟΡΙΤΣΙ (GIRL)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 109′
Παραγωγή: Βέλγιο – Ολλανδία, Σκηνοθεσία: Λούκας Ντοντ
Πρωταγωνιστούν: Βίκτορ Πόλστερ, Αριε Βολτχάλτερ, Ολιβερ Μπόνταρντ

To ντεμπούτο του Λούκας Ντοντ που βραβεύθηκε στο «Ένα Κάποιο Βλέμμα» του Φεστιβάλ Καννών, είναι ένας ύμνος στη διαφορετικότητα και στη σημασία της διεκδίκησης ταυτότητας με κάθε τρόπο.

Η 15χρονη Λάρα είναι αποφασισμένη να γίνει επαγγελματίας μπαλαρίνα. Με την υποστήριξη του πατέρα της, ρίχνεται στην απόλυτη μάχη. Η αγανάκτηση και η ανυπομονησία της μεγαλώνουν καθώς συνειδητοποιεί ότι το σώμα της δεν ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του κλασικού χορού- γιατί γεννήθηκε αγόρι.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

ΟΙ ΚΛΗΡΟΝΟΜΟΙ (LAS HEREDERAS / THE HEIRESSES)

Κοινωνική, Έγχρωμη, Διάρκεια: 98′
Παραγωγή: Παραγουάη – Γερμανία – Ουρουγουάη – Βραζιλία – Νορβηγία, Σκηνοθεσία: Μαρσέλο Μαρτινέσι
Πρωταγωνιστούν: Άνα Μπρουν, Μαργκαρίτα Ιρούν, Άνα Ιβάνοβα

Μια ταινία από την Παραγουάη, βραβευμένη στο 68ο Φεστιβάλ Βερολίνου με τρία βραβεία.

Η Τσέλα και η Τσικίτα, δύο γυναίκες που προέρχονται από ευκατάστατες οικογένειες της Ασουνσιόν στην Παραγουάη, συμβιώνουν για πάνω από 30 χρόνια. Το τελευταίο διάστημα η οικονομική τους κατάσταση δεν είναι καλή κι αρχίζουν να πουλάνε κάποια από τα αντικείμενα που έχουν κληρονομήσει. Όταν η Τσικίτα καταδικάζεται για απάτη λόγω των χρεών και φυλακίζεται, η Τσέλα αναγκάζεται να αντιμετωπίσει την πραγματικότητα και καταλήγει να κάνει την οδηγό για μια παρέα ηλικιωμένων και πλούσιων κυριών. Η Τσέλα συνηθίζει σε ένα καινούριο τρόπο ζωής, κι όλα αλλάζουν όταν γνωρίζει την αρκετά νεότερή της Άντζι που της κεντρίζει το ενδιαφέρον και την ωθεί να βγει από το καβούκι της και να κάνει την προσωπική της επανάσταση.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

AIGAIO SOS

Κωμωδία, Έγχρωμη, Διάρκεια: 96′
Παραγωγή: Ελληνική, Σκηνοθεσία: Πιέρρος Ανδρακάκος
Πρωταγωνιστούν: Θοδωρής Αθερίδης, Πάνος Βλάχος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Μιχάλης Λεβεντογιάννης, Κωνσταντίνος Μπιμπής

Καλοκαίρι 2018. Ελληνικές και τουρκικές φρεγάτες οργώνουν το Αιγαίο. Ενας μεγάλος σεισμός όμως φέρνει στην επιφάνεια μια βραχονησίδα σε διεθνή χωρικά ύδατα. Eλληνες και Τούρκοι στέλνουν άμεσα στρατεύματα για να καταλάβουν το νησί. H κάθε διμοιρία καταλαμβάνει περίπου από μισό.

Δείτε το τρέιλερ της ταινίας:

 

 

 

BURN THE STAGE: THE MOVIE

Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 84′
Παραγωγή: Νότιος Κορεά Σκηνοθεσία: Γιουν Σου Παρκ

Η ταινία πηγαίνει behind the scenes στην «BTS Wings Tour» και ταυτόχρονα αποκαλύπτει την άνοδο του συγκροτήματος στην απόλυτη δόξα. Περιέχει αποκλειστικό footage από την tour καθώς και νέες συνεντεύξεις με τα μέλη του συγκροτήματος, δίνοντας έτσι την μοναδική ευκαιρία σε όλους μας να ζήσουμε την εμπειρία ενός παγκόσμιου pop boyband.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

λπ (lp)

Ντοκιμαντέρ, Έγχρωμη, Διάρκεια: 70′
Παραγωγή: Ελληνική, Σκηνοθεσία: Χρήστος Πέτρου

Το ντοκιμαντέρ του Χρήστου Πέτρουφ έρχεται για προβολές που συνοδεύονται από μουσική, την ίδια τη Λένα Πλάτωνος και αναπάντεχες συνεργασίες.

Το έργο της Λένας Πλάτωνος, μιας σημαντικής φιγούρας της ελληνικής ηλεκτρονικής σκηνής με ριζοσπαστικές δουλειές που αποδείχθηκαν μπροστά από την εποχή τους, ακούγεται ολοένα περισσότερο διεθνώς χάρη στην επανακυκλοφορία των δίσκων της και στα remix των τραγουδιών της. Με τη βοήθεια συνεργατών, φίλων και σημερινών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών, η ταινία επιστρέφει στην εποχή που δημιουργήθηκαν αυτοί οι επαναστατικοί δίσκοι.

Δείτε το τρέιλερ:

 

 

Nerwsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα