back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόντρα ΥΠΠΟΑ – Διευθύντριας ΕΜΣΤ

Διαβάστε επίσης

Σε τεντωμένο σχοινί «ακροβατούν» οι σχέσεις μεταξύ του ΥΠΠΟΑ και της διευθύντριας του ΕΜΣΤ, Κατερίνας Κοσκινά καθώς της συνέντευξη τύπου του ΕΜΣΤ, νωρίς το μεσημέρι της Πέμπτης, 15 Νοεμβρίου, ακολούθησε μια αιχμηρή ανακοίνωση του υπουργείου, με παρατηρήσεις στον απολογισμό της απερχόμενης Διευθύντριας.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ «σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο στις 5/10/2018 με το ΔΣ και την διευθύντρια, στο οποίο η υπουργός υπογράμμισε την απουσία επιχειρησιακού σχεδίου και χρονοδιαγράμματος, η διευθύντρια απέφυγε να δώσει συγκεκριμένη απάντηση στο επανειλημμένο ερώτημα της υπουργού πότε θα λειτουργήσει πλήρως το Μουσείο». «Για ακόμη μια φορά, τα εγκαίνια της μόνιμης συλλογής του ΕΜΣΤ είχαν μετατεθεί σε ένα άδηλο μέλλον» τονίζεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

Όσον αφορά στο ποσό της επιχορήγησης του ΕΜΣΤ που έχει ζητηθεί από το ΥΠΠΟΑ για το 2019 στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι «η κυρία Κοσκινά ζήτησε για το 2019 το ποσό των 3.301.911 ευρώ, δηλαδή μια αύξηση της τάξης του 100%. Ωστόσο, το αίτημα της αύξησης δεν αφορούσε το άνοιγμα του Μουσείου και δεν συνοδεύτηκε από επαρκή αιτιολόγηση. Ούτε όμως ο καλλιτεχνικός προγραμματισμός που παρουσίασε η παρούσα διοίκηση του ΕΜΣΤ μπορεί να θεωρηθεί ικανοποιητικός, αφού αναφέρεται σε περιοδικές εκθέσεις τις οποίες σχεδιάζει η κυρία Κοσκινά αλλά δεν αναφέρει τίποτα σχετικό με τα πολυαναμενόμενα εγκαίνια της μόνιμης συλλογής του ΕΜΣΤ».

Για το απολογισμό που παρουσιάστηκε στη συνέντευξη τύπου κλείνει η ανακοίνωση του ΥΠΠΟΑ με δύο ερωτήματα αφού προηγουμένως αναφέρει ότι ο Πρόεδρος του ΔΣ, Γιώργος Παπαναστασίου δήλωσε στην υπουργό ότι ο απολογισμός δεν έτυχε της έγκρισης του ΔΣ. «Γιατί ο Απολογισμός που παρουσιάζει η κυρία Κοσκινά δεν έχει συζητηθεί και δεν έχει εγκριθεί από το ΔΣ του ΕΜΣΤ; Γιατί η Κυρία Κοσκινά παρουσίασε στα ΜΜΕ τον προσωπικό της απολογισμό και δεν περίμενε να εγκριθεί ο Απολογισμός της Διοίκησης του ΕΜΣΤ;».

Δηλώσεις Κατερίνας Κοσκινά

Από την πλευρά της η διευθύντρια του ΕΜΣΤ, Κατερίνα Κοσκινά στη συνέντευξη τύπου τόνισε ότι το ΕΜΣΤ είναι πάνω απ όλα οι άνθρωποί του, προσθέτοντας ότι αυτή τη στιγμή στο μουσείο εργάζονται 41ένας άνθρωποι και στόχος είναι αυτός ο αριθμός να διπλασιαστεί.

Εκτίμησε ότι μέχρι το καλοκαίρι του 2019 το μουσείο θα ανοίξει πλήρως, ενώ σε ερώτηση για το αν θα διεκδικήσει εκ νέου τη θέση της διευθύντριας του μουσείου μέσω της προκήρυξης απάντησε ότι «δεν ξέρει».

Στο τέλος της συν τύπου αυτό που τονίστηκε τόσο από την κυρία Κοσκινά, όσο και από τον κύριο Παπαναστασίου είναι ότι όποια και να είναι η νέα διοίκηση του μουσείου θα πρέπει τουλάχιστον μέχρι το ερχόμενο καλοκαίρι να εφαρμοστεί ο προγραμματισμός που έχει ήδη εγκριθεί για το 2019, ώστε το πλήρες άνοιγμα του ΕΜΣΤ να γίνει επιτέλους πραγματικότητα.

Βίκυ Παπαστεφάνου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα