back to top
18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

18.1 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Βούτσης: «Ο ειδικός λογαριασμός για τους πληγέντες στην Αν. Αττική δεν θα ξεμείνει»

Διαβάστε επίσης

Στα 37,7 εκατομμύρια ευρώ ανέρχεται το ποσό που έχει συγκεντρωθεί στον Ειδικό Λογαριασμό Αρωγής των πληγέντων από τις φονικές πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική, όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Βούτσης στη Βουλή, προσθέτοντας ότι ακόμη δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ, καθώς εξετάζονται τα αιτήματα των φορέων και πρέπει να περάσουν από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Προς το παρόν έχουν εγκριθεί αποφάσεις για την εκταμίευση 2 εκ. ευρώ, που αφορούν το 1 στη συλλογή του αμίαντου από τα κτίρια και το άλλο 1 εκατομμύριο στην ειδική φαρμακευτική αγωγή για τους εγκαυματίες.

Σύμφωνα με την αναλυτική ενημέρωση που έκανε ο Πρόεδρος της Βουλής τα 35 εκατομμύρια προέρχονται από τρεις κεντρικούς κρατικούς φορείς. Ειδικότερα τα 20 εκατομμύρια ευρώ από τον ΟΑΕΔ (με πρόνοια για τις ανακατασκευές σπιτιών), τα 10 εκατομμύρια από το αποθεματικό της Βουλής και τα 5 εκατομμύρια από την Τράπεζα της Ελλάδος. Τα υπόλοιπα 2.7 εκατομμύρια προέρχονται από δωρεές πολιτών ή φορέων όπως ξένες Πρεσβείες.

Ο πρόεδρος της Βουλής διαβεβαίωσε ότι «αυτός ο λογαριασμός δεν θα ξεμείνει», και πρόσθεσε ότι μόνο η πρόβλεψη για ανοικοδόμηση κτηρίων που έχουν χαρακτηριστεί κόκκινα και φθάνουν τα 800 θα χρειαστούν τουλάχιστον 100 εκ για την ανακατασκευή τους.

Επίσης ο ΠτΒ ενημέρωσε ότι από την Τράπεζα της Ελλάδος υπάρχει ενημέρωση για λογαριασμούς που έχουν ανοίξει οι 4 συστημικές τράπεζες και αφορούν χρήματα από φορείς πχ τους Δήμους Ραφήνας και Πικερμίου και την Εκκλησία και έχει συγκεντρωθεί ποσό 4εκ700 χιλιάδων ευρώ.

Τέλος, έκανε λόγο για πληθώρα δωρητών και εράνων ζητώντας να υπάρξει ένα μητρώο ανεξάρτητα του κεντρικού λογαριασμού με ακριβή καταγραφή των ονομάτων, των ποσών που δίνονται και για ποιο σκοπό.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα