back to top
23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

23.6 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Νοσοκομειακοί γιατροί: Περίπου 5.500 ευρώ ο μέσος όρος των αναδρομικών

Διαβάστε επίσης

Περίπου 140 εκατομμύρια ευρώ είναι το ύψος των αναδρομικών που θα λάβουν εν ενεργεία και συνταξιούχοι νοσοκομειακοί γιατροί, όπως ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός σε αντιπροσωπεία της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά (ΕΙΝΑΠ).

Σύμφωνα με υπολογισμούς των γιατρών κατά μέσο όρο θα επιστραφούν σε κάθε γιατρό περίπου 5.500 ευρώ καθαρά.

Ο υπουργός δεν δεσμεύτηκε για το χρόνο καταβολής των χρημάτων, αλλά υποσχέθηκε πως θα προσπαθήσει να καταβληθούν μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου.

Η διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή δεν ικανοποιεί τον ιατρικό κόσμο, καθώς προβλέπει επιστροφή χρημάτων που αναλογούν σε μια διετία.

Η συνάντηση υπουργού και γιατρών διήρκεσε αρκετές ώρες και οι γιατροί έθεσαν ενώπιον του Ανδρέα Ξανθού μια σειρά άλλων ζητημάτων που τους απασχολούν, με κυρίαρχο τη στελέχωση του ΕΣΥ και τις επικείμενες αποχωρήσεις επικουρικών γιατρών από το ΕΣΥ.

Σημειώνεται ότι μέσα στο επόμενο τρίμηνο θα απολυθούν λόγω λήξης συμβάσεων 1.100 επικουρικοί.

Άλλο ένα θέμα που τέθηκε στον υπουργό είναι ότι η διαδικασία που προτείνεται για τις πιστοποιήσεις αναπηρίας δεν είναι εφικτή – λόγω του ελλιπούς ιατρικού προσωπικού και του αυξημένου όγκου εργασίας.

Η ΕΙΝΑΠ δήλωσε στον κ. Α. Ξανθό ότι μέχρι να δοθεί λύση στο θέμα οι νοσοκομειακοί γιατροί θα παρέχουν μια προσωρινή βεβαίωση.

Ο υπουργός διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας, Θεανώ Φωτίου, ώστε να διευθετηθεί το θέμα.

Νίνα Κομνηνού

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα