back to top
18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

18.4 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Τερέζα Μέι στη Βουλή των Κοινοτήτων: «Κάνω σωστές επιλογές, όχι εύκολες»

Διαβάστε επίσης

Να υπερασπιστεί τη συμφωνία για το Brexit, που έκανε με τις Βρυξέλλες επιχείρησε σήμερα Βρετανίδα πρωθυπουργός .

Η Τερέζα Μέι, από το βήμα της Βουλής των Κοινοτήτων, έδωσε έμφαση στις λεπτομέρειες, σε μία ύστατη προσπάθεια να σώσει αφενός το σχέδιο συμφωνίας και αφετέρου το δικό της πολιτικό μέλλον, τονίζοντας: «Κάνω σωστές επιλογές, όχι εύκολες».

Όπως ανέφερε, η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση συνεπάγεται δύσκολες επιλογές για όλους, επισημαίνοντας ότι η συμφωνία που επετεύχθη δεν είναι η τελική, αλλά πρόκειται για ένα σχέδιο συνθήκης που οδηγεί στην ομαλή έξοδο από την ΕΕ στις 29 Μαρτίου και που θέτει το πλαίσιο για τη μελλοντική σχέση των δύο πλευρών.

“Δεν προσποιούμε ότι αυτή ήταν μια εύκολη διαδικασία, είτε ότι εμείς ή η ΕΕ είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από όλες τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνει”, είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και πρόσθεσε: “Η επιλογή είναι σαφής. Μπορούμε να επιλέξουμε να φύγουμε χωρίς συμφωνία, μπορούμε να διακινδυνεύσουμε να μην υπάρξει Brexit, ή μπορούσε να επιλέξουμε να ενωθούμε και να υποστηρίξουμε την καλύτερη συμφωνία που μπορέσαμε να διαπραγματευτούμε”.

Η Βρετανίδα πρωθυπουργός διαβεβαίωση ότι μόλις ολοκληρωθεί η τελική συμφωνία θα την φέρει στο Κοινοβούλιο και θα ζητήσει από τους βουλευτές να σκεφτούν το εθνικό συμφέρον και να την στηρίξουν.

Όπως τόνισε, η ψήφος κατά μιας συμφωνίας θα σήμαινε περισσότερη αβεβαιότητα και αδυναμία υλοποίησης της απόφασης του βρετανικού λαού που αποφάσισε να εγκαταλείψει η Βρετανία την ΕΕ. Αντίθετα, όπως υποστήριξε, η στήριξη της συμφωνίας η χώρα θα μπορέσει να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που έχει μπροστά της.

Αθηνά Κορλίρα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα