back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Αγριεύει ο καιρός – Κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά

Διαβάστε επίσης

Πτώση θερμοκρασίας, βροχές, καταιγίδες και χιόνια στα ορεινά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά των καιρικών συνθηκών που θα επικρατήσουν τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη τη χώρα.

Η κακοκαιρία ξεκινά από σήμερα και σύμφωνα με τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας  θα διαρκέσει τουλάχιστον έως και την Κυριακή.

Ειδικότερα,για σήμερα Παρασκευή αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές στα δυτικά, τα κεντρικά και τα νότια της χώρας.

Στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, και τη δυτική Στερεά Σποραδικές θα εκδηλωθούν από το μεσημέρι καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, οι οποίες θα επιρρεάσουν τις βραδυνές ώρες και την Κρήτη.

Από τις απογευματινές ώρες αναμένονται τοπικές χιονοπτώσεις κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά της κεντρικής και νότιας χώρας. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ενώ οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και βαθμιαία τοπικά στο Ιόνιο 8 μποφόρ.

Στην Αθήνα αναμένονται νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα αυξηθούν ενώ από το μεσημέρι προβλέπονται τοπικές βροχές,  με πιθανότητα πρόσκαιρης καταιγίδες τη νύχτα.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 16 βαθμούς ενώ στα ανατολικά και βόρεια του νομού θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.  Η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 6 και 14 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ ανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.

Ο καιρός το Σαββατοκύριακο

Για το Σάββατο (17/11) θα αναπτυχθούν νεφώσεις παροδικά αυξημένες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου με ασθενείς τοπικές βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά.

Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές, στα δυτικά και νότια σποραδικές καταιγίδες καθώς και χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά.

Τα φαινόμενα πιθανώς κατά τόπους να είναι ισχυρά στο Ιόνιο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 και πιθανώς 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή η οποία αξίζει να σημειωθεί ότι κυμαίνεται σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Κυριακή (18/11), η ΕΜΥ προβλέπει νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες κυρίως στα θαλάσσια και παραθαλάσσια καθώς και τοπικές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά. Τα φαινόμενα πιθανώς να είναι κατά τόπους ισχυρά ενώ τη νύχτα στα βορειοδυτικά θα εξασθενήσουν.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα βόρεια από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και τοπικά στα πελάγη 8 μποφόρ και στα νότια από νότιες με την ίδια ένταση. Τη νύχτα από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει κάποια αξιόλογη μεταβολή.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα