back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Διαβάστε επίσης

Οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, κυρίως στα δυτικά, οι χιονοπτώσεις στα ορεινά και οι θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού τις επόμενες ημέρες.

Πιο αναλυτικά, ο καιρός θα χαλάσει από απόψε, ενώ χιονοπτώσεις, οι οποίες κατά τόπους θα είναι έντονες, θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας .

Οι άνεμοι θυελλώδεις θα πνέουν στο Ιόνιο ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 7 με 8 μποφόρ.

Για αύριο Σάββατο 17 Νοεμβρίου, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν στα νησιά του Ιονίου και στην Πελοπόννησο και μέχρι το απόγευμα θα έχουν επεκταθεί στην Κρήτη. Βαθμιαία τα φαινόμενα θα επηρεάσουν τη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και πριν από το μεσημέρι τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και από το απόγευμα τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της ηπειρωτικής χώρας, ωστόσο στα ορεινά (σε υψόμετρο 1.000-1.200 μέτρων) της Ηπείρου, της Θεσσαλίας, της δυτικής και κεντρικής Στερεάς θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 7 με 8 και στο Ιόνιοι από το απόγευμα τοπικά 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά, για την εποχή, επίπεδα.

Στην Αττική, προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα ανατολικά και τα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη, νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν στα παραθαλάσσια σποραδικές καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα γύρω ορεινά. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

Στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς στα θαλάσσια – παραθαλάσσια μεμονωμένες καταιγίδες, ενώ στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας θα χιονίσει.

Οι άνεμοι ανατολικοί-βορειοανατολικοί 4 με 6 και στα ανατολικά, τοπικά, 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο στα δυτικά τοπικά θα είναι 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές, κυρίως στα νησιά του Ιονίου και την Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, που κατά τόπους στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς θα είναι πιο πυκνές.

Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 7, στο Ιόνιο τοπικά 8 και από το απόγευμα έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου, όμως στην Ήπειρο τοπικά θα είναι 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την ανατολική Πελοπόννησο, νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές κυρίως στην Πελοπόννησο. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, ενώ στη Θεσσαλία και την κεντρική Στερεά είναι κατά τόπους πιο πυκνές.

Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 08 έως 14 βαθμούς Κελσίου, ωστόσο στα βόρεια τοπικά θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη, βροχές και καταιγίδες, όμως από αργά το απόγευμα αναμένεται πρόσκαιρη εξασθένηση των φαινομένων. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 5 με 7 και πιθανόν πρόσκαιρα 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 14 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές. Οι άνεμοι στα βόρεια ανατολικοί-βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ και στα νότια νότιοι-νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Τέλος, στη Ζάκυνθο, προβλέπονται βροχές και καταιγίδες, κατά περιόδους ισχυρές. Οι άνεμοι από ανατολικές διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ και από το απόγευμα 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Την Κυριακή 18 Νοεμβρίου, προβλέπονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νησιά του Ιονίου, τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα, τα νησιά του ανατολικού και βαθμιαία του βόρειου Αιγαίου, τις δυτικές, κεντρικές και νότιες ηπειρωτικές περιοχές -κυρίως τα θαλάσσια και παραθαλάσσια τμήματα. Μετά το μεσημέρι, τα έντονα φαινόμενα θα επεκταθούν στην Κρήτη και προς το βράδυ στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, κατά τόπους πιο πυκνές στα ορεινά της Ηπείρου, της Δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, τις πρωινές ώρες της δυτικής και κεντρικής Στερεάς και από το βράδυ στα ορεινά της υπόλοιπης Μακεδονίας και της Θράκης.

Οι άνεμοι θυελλώδεις, 7 με 8 και πιθανώς 9 μποφόρ, θα πνέουν στα πελάγη.

Από το βράδυ, στα βορειοδυτικά θα σημειωθεί σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων.

Newsroom Αθήνα 9.84

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα