back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Forensic Architecture: Ειδική πλατφόρμα συλλογής στοιχείων για την υπόθεση Κωστόπουλου

Διαβάστε επίσης

Ειδική πλατφόρμα συλλογής οπτικοακουστικού υλικού για την υπόθεση του Ζακ Κωστόπουλου, διαμόρφωσε το ερευνητικό κέντρο Forensic Architecture.

Ειδικότερα η πλατοφόρμα δημιουργήθηκε προκειμένου να ενισχυθεί, το «ελλειπές», όπως αναφέρει ανακοίνωση της Forensic Architecture οπτικό υλικό που δημοσιεύτηκε μετά την επίθεση και το οποίο «αποκαλύπτει σημαντικά στοιχεία σχετικά με την βίαιη επίθεση και εγείρει σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τις συνθήκες θανάτου του Ζακ, αλλά και τη στάση της αστυνομίας».

Υπογραμμίζεται επίσης ότι «η δικαστική διαδικασία που θα κληθεί να απαντήσει στις παραπάνω ερωτήσεις θα ενισχυθεί σημαντικά απο οπτικά και ηχητικά πειστήρια που καταγράφουν το συμβάν, είτε από περαστικούς, είτε από τις κάμερες ασφαλείας της περιοχής».

Στην ειδική πλατφόρμα που έχει διαμορφωθεί, η μεταφόρτωση του βίντεο μπορεί να γίνει και ανώνυμα. Άτομα που έχουν σχετικό υλικό μπορούν να επικοινωνήσουν με τον 23ο τακτικό ανακριτή για να καταθέσουν την μαρτυρία τους στο 210 8629914. Το υλικό που κατατίθεται μέσω της πλατφόρμας αυτής, θα χρησιμοποιηθεί από τον ανακριτή καθώς και από ανεξάρτητες ερευνητικές ομάδες, για την διαλεύκανση της δολοφονίας του Ζακ.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα