back to top
19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κερατσίνι: Εκδήλωση για το Πολυτεχνείο μπροστά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα

Διαβάστε επίσης

Μια λιτή εκδήλωση για την επέτειο του Πολυτεχνείου οργάνωσε ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας το μεσημέρι μπροστά στο μνημείο του Παύλου Φύσσα, σε μια κίνηση συμβολισμού, με σκοπό την ανάδειξη του ρόλου της αυτοδιοίκησης στη δημοκρατία, την ελευθερία, την ανεξαρτησία και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Παρόντες ήταν όλοι οι δήμαρχοι του Πειραιά, αλλά και η Μάγδα Φύσσα.
Στη σύντομη ομιλία του ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας Χρήστος Βρεττάκος, αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- στη «λαϊκή απαίτηση να μπουν στη φυλακή οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα», ενώ εξέφρασε την πεποίθηση η εξέγερση του Πολυτεχνείου, 45 χρόνια μετά, μπορεί να φέρει την εξέγερση κατά του φασισμού.
«Δεν μπορούν πέντε χρόνια μετά, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Παύλου να κυκλοφορούν ελεύθεροι και να δηλητηριάζουν τις γειτονιές μας», είπε χαρακτηριστικά.
Τα κόκκινα γαρύφαλλα συντρόφευαν καθ΄όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης τον Παύλο και μαζί με κόκκινα τριαντάφυλλα που εναπόθεσαν στο σημείο της δολοφονίας του κάποιοι φίλοι ήρθε και η υπόσχεση του κόσμου που έμοιαζε με όρκο για αντίσταση κατά του φασισμού.

Δέσποινα Μπαρδάκου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα