back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κυρ. Μητσοτάκης: «Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία»

Διαβάστε επίσης

Η ΝΔ δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών ούτε σε αυτή τη Βουλή, ούτε στην επόμενη επανέλαβε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα του της 3ης συνόδου Thessaloniki Summit 2018 που οργανώνεται από τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος.

Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή συμφωνία, τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, σημειώνοντας ότι όσα ψηφίζονται τώρα στην πΓΔΜ είναι χειρότερα από το αρχικό κείμενο της Συμφωνίας Τσίπρα-Ζάεφ. Ο κ. Μητσοτάκης τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπό την προϋπόθεση του απόλυτου σεβασμού του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

«Για να παίξει η Ελλάδα τον ρόλο της στην περιοχή πρέπει η οικονομία της να είναι ισχυρή, να προχωρήσουν οι αποκρατικοποιήσεις, να μειωθεί η ανεργία», ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ και υπογράμμισε ότι το «ελατήριο της ανάπτυξης δεν λειτουργεί στη χώρα μας».

«Στα χρόνια της κρίσης η παραγωγικότητα της οικονομίας μειώθηκε κατά 12%, γιγαντώθηκε η λεγόμενη “Φορολογική Σφήνα”, η συνολική φορολογική-ασφαλιστική επιβάρυνση», είπε ο κ. Μητσοτάκης επισημαίνοντας ότι στην έκθεση της Παγκόσμιας Τράπεζα για την Ανταγωνιστικότητα η Ελλάδα κατέβηκε 5 επίπεδα.

«Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας», ανέφερε.

Η ευημερία στα Βαλκάνια δεν έρχεται μέσα από την εθνική απομόνωση αλλά μέσα από τους ανοιχτούς ορίζοντες και τη συνεργασία μεταξύ των λαών, τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην 3η Σύνοδο Thessaloniki Summit 2018 που οργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ).

Ο πατριωτισμός χτίζει γέφυρες και ο εθνικισμός χτίζει τείχη, είπε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για έναν «επικίνδυνο εθνικολαϊκισμό» που δηλητηριάζει τους λαούς και υψώνει τείχη.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι προχωρούν σε «άκρατη παροχολογία» που νεκρανασταίνει το «Τσοβόλα δώστα όλα» και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησε ένα «γκρίζο και αποκαρδιωτικό τοπίο», είπε και δήλωσε πως στις βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει ισχυρή λαϊκή εντολή για να αλλάξει αυτή την πορεία, διότι, όπως σημείωσε, «μπορούμε καλύτερα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα