back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Λογοτεχνικά Βραβεία Literature.gr

Διαβάστε επίσης

Εκδήλωση απονομής Λογοτεχνικών Βραβείων Literature.gr Phrase of the Year Prize 2017 στο πλαίσιο της «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων την Τρίτη 27 Νοεμβρίου 2018, και ώρα 20:45-23:30 στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής «Β&Μ Θεοχαράκη», Βασ. Σοφίας 9 & Μέρλιν 1, τκ. 10671 στην Αθήνα.

Στο πλαίσιο και με τη στήριξη της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων το διαδικτυακό περιοδικό Literature.gr απονέμει τα βραβεία των λογοτεχνικών βραβείων: «Literature.gr Λογοτεχνική φράση της χρονιάς 2017»στους
Έρση Σωτηροπούλου, για το βιβλίο της «Μπορείς», εκδ. Πατάκη Διακριθείσα Φράση: «Τέχνη μπορεί να υπάρξει μόνο με την έννοια του κατεπείγοντος τα άλλα είναι φιλολογικές συζητήσεις»

& Greg Jackson, για το βιβλίο του «Οι Άσωτοι», εκδ. Αντίποδες, μετάφραση Παναγιώτης Κεχαγιάς Διακριθείσα Φράση: «Οι άνθρωποι είναι σφαίρες που έχουν φύγει από την κάννη του όπλου»

Χαιρετισμός: Μιχάλης Μοδινός
Ομιλίες εκ μέρους της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 – Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου»
Εριφύλη Μαρωνίτη & Φοίβος Σακαλής
Ομιλίες εκ μέρους του Literature.gr Παναγιώτης Κεχαγιάς, Χριστίνα Λιναρδάκη & Χρήστος Χρυσόπουλος
Παρουσίαση: Ντίνα Σαρακηνού

To Literature.gr θέσπισε το ετήσιο Διεθνές Λογοτεχνικό Βραβείο: The Literature.gr Phrase of the Year Prize, τον Δεκέμβριο του 2015, στοχεύοντας στην αναζήτηση τρόπων για την προώθηση της λογοτεχνίας καθώς και την ανάπτυξη, διάδοση και προβολή των ελληνικών γραμμάτων μέσα από το έργο των σύγχρονων Ελλήνων λογοτεχνών αλλά και την γνωριμία του αναγνωστικού κοινού με τη νεωτερική σκέψη των ξένων λογοτεχνών.
Το πρόγραμμα της διοργάνωσης «Αθήνα 2018 Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου» του δήμου Αθηναίων υλοποιείται χάρη στη στήριξη και των δωρητών: Μέγας δωρητής είναι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Χρυσοί δωρητές είναι το Ίδρυμα Ι. Λάτση και η εταιρία Core Α.Ε. Δωρητές είναι το Ίδρυμα Ωνάση, το Κοινωφελές Ίδρυμα Κοινωνικού και Πολιτιστικού Έργου (ΚΙΚΠΕ), το Ίδρυμα Α. Κ. Λασκαρίδη και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων Λόγου (ΟΣΔΕΛ). Πολύτιμοι υποστηρικτές είναι η Aegean Airlines, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και η εταιρία Σταθερές Συγκοινωνίες (ΣΤΑΣΥ).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα