back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η πλειοψηφία των Γάλλων στηρίζει τα “κίτρινα γιλέκα”

Διαβάστε επίσης

Το 74% των Γάλλων, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση, στηρίζει το κίνημα των “κίτρινων γιλέκων” και τις σημερινές κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα ενάντια στην αύξηση των τιμών του ντίζελ.

Μία νέα δημοσκόπηση της Odoxa-Dentsu consulting που έγινε για λογαριασμό του franceinfo και της εφημερίδας “Le Figaro” δείχνει ότι το 74% των ερωτηθέντων, κρίνουν δικαιολογημένες τις κινητοποιήσεις. Μόλις πριν δύο εβδομάδες, μία προηγούμενη δημοσκόπηση έδινε στην ίδια ερώτηση 78%.

Πιο αναλυτικά, το 46% των Γάλλων δείχνουν να υποστηρίζουν ακόμα περισσότερο τα “κίτρινα γιλέκα” χαρακτηρίζοντάς τα “εντελώς δικαιολογημένες” ενώ το 33% δηλώνει ότι θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις σήμερα, Σάββατο 17 Νοεμβρίου.

Οι μόνοι που μαζικά απορρίπτουν το κίνημα, είναι οι ψηφοφόροι της Δημοκρατίας Μπροστά που σε ποσοστό 67% δηλώνουν αντίθετοι. Οι ψηφοφόροι των υπόλοιπων κομμάτων, σε μεγάλο ποσοστό όχι μόνο εγκρίνουν, αλλά δείχνουν και να στηρίζουν τις διαμαρτυρίες.

Με βάση τα παραπάνω στοιχεία αλλά και το σύνολο της δημοσκόπησης, προκύπτει ότι ο Εμανουέλ Μακρόν, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες που έκανες τις τελευταίες ημέρες να ηρεμήσει τον θυμό των Γάλλων, δεν τα κατάφερε. Ούτε όμως και τα μέτρα που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ σχετικά με την ενέργεια δεν τους έπεισαν αφού τα κρίνουν θετικά, αλλά όχι ικανοποιητικά. Και αυτό επειδή τα μέτρα αυτά απευθύνονται σε περιορισμένο τμήμα της κοινωνίας και η πλειοψηφία θεωρεί ότι δεν την αφορούν.

Μυρσίνη Λιοναράκη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα