back to top
23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23.4 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Πυρετώδεις διεργασίες για την δυνατότητα ασφαλούς επανέναρξης της “βαριάς βιομηχανίας” της χώρας μας, του τουρισμού. Αύριο το απόγευμα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το σχέδιο της κυβέρνησης για την εργασία, την οικονομία και τον τουρισμό, το οποίο θα εξειδικευθεί αμέσως μετά από τους αρμόδιους υπουργούς. Το σχέδιο αυτό, που θα περιλαμβάνει φορολογικά, εργασιακά και ρευστότητα, συνιστά τον επόμενο σημαντικό σταθμό στην πορεία επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα με το βλέμμα στην επανεκκίνηση του τουρισμού. Όπως έχει δηλώσει ο κ. Μητσοτάκης σε διεθνή μέσα ενημέρωσης, η Ελλάδα εργάζεται για να μπορεί να υποδεχθεί από 1ης Ιουλίου και ξένους τουρίστες.

Ο τουρισμός επί τάπητος στην τετραμερή σύνοδο κορυφής Ελλάδας-Βουλγαρίας-Ρουμανίας-Σερβίας που θα λάβει χώρα στη μια το μεσημέρι.

Με στόχο τον συντονισμό των ενεργειών ενόψει του σταδιακού ανοίγματος και των συνόρων συνεδριάζουν σε μία ώρα, μέσω τηλεδιάσκεψης οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας, Ιταλίας, Βουλγαρίας, Ρουμανίας και των Δυτικών Βαλκανίων.

Ανοιχτό άφησε ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης -μέσω ΑΝΤ1- το ενδεχόμενο να παραμείνουν κλειστά όσα καταστήματα εστίασης δεν διαθέτουν ανοιχτούς χώρους ή δεν έχουν τη δυνατότητα επέκτασης σε υπαίθριους χώρους.

“Σύντομα τα μέτρα θα γίνουν πιο ελαστικά στις παραλίες. Εμείς προσπαθούμε να συνδυάσουμε τις απόψεις των ειδικών και τις ανάγκες των επιχειρήσεων” τόνισε ο κ. Γεωργιάδης.

Η διεθνής απάντηση στην πανδημία του κορονοϊού μέσω των εμβολίων, αλλά και η ανάγκη να υπάρξει «παγκόσμια, άμεση και ίση πρόσβαση σε όλα τα προϊόντα που είναι απαραίτητα για την αντιμετώπιση της πανδημίας», στο επίκεντρο της 73ης Γενικής Συνέλευσης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, που για πρώτη φορά στην ιστορία του Οργανισμού συνεδριάζει σήμερα μέσω τηλεδιάσκεψης. ΜΠΡΕΓΙΑΝΝΗ

Μια νέα εποχή ξημερώνει, με πολλή δουλειά, με σκοπό την αναβάθμισή του, από τις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και τις Μονάδες Αυξημένης Φροντίδας, μέχρι τις προσλήψεις προσωπικού, την αναβάθμιση των υγειονομικών χώρων και τη στήριξη του Ε.Σ.Υ., το οποίο βρίσκεται στην καρδιά των Ελλήνων,δήλωσε ο υπ. Υγείας Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος επισκέφθηκε την εφημερία στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο .Το επόμενο project που υπάρχει για εμάς -πρόσθεσε- είναι η οργάνωση νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας στα νησιά μας, έτσι ώστε να υποδεχτούμε το μέγιστο αριθμό τουριστών με βάση τα δεδομένα αυτά που θα μας επιτρέψει η νόσος

Συζητείται σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής η πρόταση 30 βουλευτών της ΝΔ για τη διεύρυνση του κατηγορητηρίου που βαρύνει τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο. Στη σημερινή μαραθώνια συνεδρίαση που αναμένεται να διαρκέσει περίπου οκτώ ώρες θα λάβει τον λόγο ο κ. Παπαγγελόπουλος, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες θα μιλήσουν ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας και ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Με γνώμονα την ταχύτερη, αποτελεσματικότερη εξυπηρέτηση των πολιτών η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε στην δυνατότητα ταχυδρομικής αποστολής των διπλωμάτων οδήγησης κατ οίκον.

Στα αγγλικά είναι πλέον διαθέσιμο το βιβλίο- ημερολόγιο της βραβευμένης κινέζας συγγραφέως Φανγκ-Φανγκ, που αποκαλύπτει πως ήταν η ζωή της στην Γουχάν τις πρώτες μέρες της επιδημίας του κορονοϊού .

H αυξανόμενη διεθνής αναγνώριση της Φανγκ Φανγκ έχει αλλάξει πολύ τον τρόπο με τον οποίο η συγγραφέας αντιμετωπίζεται στην Κίνα – πολλοί είναι πλέον «εξοργισμένοι» από τις περιγραφές της, ενώ άλλοι δεν διστάζουν να την χαρακτηρίσουν «προδότρια».

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα. Μέγιστη θερμοκρασία 38 βαθμοί Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα