back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Έκθεση Χειροποίητου στην Τεχνόπολη

Διαβάστε επίσης

Η Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, φιλοξενεί από την Παρασκευή το μεσημέρι την “Έκθεση Χειροποίητου”, στην οποία μπορεί κανείς να ανακαλύψει, μέχρι και την Κυριακή, πλήθος χειροποίητων προϊόντων, όπως ρούχα, αξεσουάρ, κοσμήματα, είδη σπιτιού, τρόφιμα και πολλά άλλα.

H αίθουσα “Νέοι Φούρνοι” στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, αυτήν την ώρα, στο πλαίσιο της Έκθεσης Χειροποίητου, είναι γεμάτη χειροποίητες κατασκευές: Ρούχα, κοσμήματα, βραχιόλια, τρόφιμα, είδη σπιτιού, αξεσουάρ, ποτήρια, και πολλά άλλα, τα οποία εκτίθενται σε πάγκους περιμένοντας τους επισκέπτες να τα… ανακαλύψουν και, βεβαίως, να τα αποκτήσουν!

Η έκθεση θα μείνει ανοιχτή μέχρι τις 12 το βράδυ. Την Κυριακή, τελευταία ημέρα της έκθεσης, οι πόρτες θα παραμείνουν ανοιχτές από τις 11 το πρωί μέχρι τις 11 το βράδυ.

Τα προϊόντα εκτίθενται σε πάγκους, πίσω από τους οποίους βρίσκονται οι δημιουργοί των χειροτεχνιών, οι οποίοι χαμογελαστοί συνομιλούν με τον κόσμο, εξηγώντας τί είναι αυτά που έχουν δημιουργήσει.

“Συμμετέχω στην έκθεση 5 χρόνια. Είναι πολύ ιδιαίτερη, δίνει έμφαση στους χειροτέχνες και είναι κάτι πολύ διαφορετικό, σε σχέση και με αυτό που φτιάχνω” δήλωσε στον Αθήνα 9.84 μία χειροτέχνης, η οποία ζωγραφίζει ποτήρια, κούπες, σφηνάκια, είδη δώρων ζωγραφισμένα σε ξύλο και σε ύφασμα.

Άλλη χειροτέχνης, επίσης, φτιάχνει από το ξεκίνημα της έκθεσης δικά της κοσμήματα, χρησιμοποιώντας μπρούτζο και ασήμι, και τα οποία είναι σχεδιαστικά. “Ξεκινάνε”, δηλαδή, “από το σχέδιο και φτάνει στην υλοποίησή του”, όπως εξηγεί.

Τελικά ο κόσμος εκτιμάει το χειροποίητο; “Κάποιοι το εκτιμούν και το αναζητούν κιόλας. Υπάρχουν κι άλλοι που το βρίσκουν πιο ακριβό και προτιμούν το τυποποιημένο που είναι πιο οικονομικό. Πολλοί το αναζητούν πάντως” επισημαίνει η πρώτη δημιουργός χειροποίητων προϊόντων.

Ταυτόχρονα, πέρα από τα προϊόντα που είναι προς πώληση, στο βάθος της αίθουσας πραγματοποιούνται δωρεάν σεμινάρια χειροτεχνίας για όλες τις ηλικίες, στα οποία μπορεί κανείς να έρθει σε επαφή με την τέχνη του χειροποίητου, με τη βοήθεια επαγγελματιών του είδους.

Η είσοδος στην έκθεση είναι δωρεάν.

 

Βίκτωρας Αντωνόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα