back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου η τελική απόφαση για τις συντάξεις

Διαβάστε επίσης

Στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου πρόκειται να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις τόσο για τις συντάξεις όσο και για τα αντίμετρα, επιβεβαίωσε στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, διευκρινίζοντας το ελληνικό θέμα δεν θα συζητηθεί στη συνεδρίαση των υπουργών οικονομικών της Ευρωζώνης, αύριο, Δευτέρα.

Κατά τον ίδιο αξιωματούχο, το Εurogroup της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου θα ασχοληθεί μόνο με την προετοιμασία των αποφάσεων για την εμβάθυνση της Ευρωζώνης.

Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο αξιωματούχους αναφέρθηκε στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, για τη μη περικοπή των συντάξεων, μία ημέρα αφότου το EuroWorking Group (EWG) άναψε στην ουσία «πράσινο φως».

Το επόμενο βήμα είναι η δημοσιοποίηση στις 21 Νοεμβρίου των συστάσεων της Κομισιόν για τους προϋπολογισμούς όλων των κρατών μελών της Ευρωζώνης. Την ίδια μέρα θα έχει κατατεθεί από την κυβέρνηση στη Βουλή το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού του 2019, το οποίο θα περιλαμβάνει τη μη περικοπή των συντάξεων και τα αντίμετρα.

Σε συνεδριάσεις του ΕWG στις 22 και 23 Νοεμβρίου θα εξεταστούν οι συστάσεις της Κομισιόν, καθώς και το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού της κυβέρνησης.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα