back to top
24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

24.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Δίωξη για κακούργημα στους 6 από τους 19 συλληφθέντες στα επεισόδια του Πολυτεχνείου

Διαβάστε επίσης

Δύο δικογραφίες, μία για κακούργημα και η άλλη για πλημμελήματα είναι ο ποινικός απολογισμός των χθεσινών επεισοδίων στο Πολυτεχνείο και τα Εξάρχεια που οδήγησαν τις αρχές σε 19 συλλήψεις.

Το κακούργημα της έκρηξης και το πλημμέλημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης αντιμετωπίζουν οι 6 από τους 19 συλληφθέντες που οδηγήθηκαν το μεσημέρι στα δικαστήρια και παραπέμφθηκαν να απολογηθούν σε τακτικό ανακριτή.

Σε βάρος των υπολοίπων ακήθηκαν κατά περίπτωση ποινικές διώξεις για τα αδικήματα της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης, διατάραξη κοινής ειρήνης, αντίσταση κατά της αρχής. Μεταξύ των συλληφθέντων περιλαμβάνονται και 3 ανήλικοι οι οποίοι αφέθησαν ελεύθεροι.

Από τους 19 συλληφθέντες για τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Πολυτεχνείο και την ευρύτερη περιοχή των Εξαρχείων, οι 15 είναι Ελληνες και οι 4 αλλοδαποί, σύμφωνα με την ενημέρωση της αστυνομίας. Ειδικότερα, από τους 15 ημεδαπούς, οι 14 είναι άνδρες, ηλικίας 17-38 ετών, ενώ η γυναίκα 25 ετών. Επίσης, από τους 4 αλλοδαπούς που συνελήφθησαν, οι δύο είναι ανήλικοι, ηλικίας 13 και 17 ετών. Ειδικότερα, ο 13χρονος είναι Παλαιστίνιος και ο 17χρονος Ρουμάνος, ενώ οι άλλοι δύο, 30 ετών, από την Αλβανία και το Αφγανιστάν, αντίστοιχα.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα