back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κατανοώντας το Ισλάμ ή μάλλον γιατί δεν το καταλαβαίνουμε καθόλου, του Αντριέν Καντιάρ

Διαβάστε επίσης

Πρέπει να φοβόμαστε το Ισλάμ; Η θρησκεία που αριθμεί ένα δισεκατομμύριο πιστούς, απειλεί στ’ αλήθεια τον τρόπο ζωής μας και την ειρήνη στον κόσμο;

Την απάντηση σ΄ αυτό το ερώτημα επιχειρεί να δώσει ο συγγραφέας του βιβλίου, δομινικανός μοναχός, Αντριέν Καντιάρ. Ο ίδιος το χαρακτηρίζει ερώτημα ζωτικής σημασίας, και μάλλον τον δικαιώνουν τα γεγονότα και οι πολιτικές της τελευταίας δεκαετίας.

Το έργο βασίστηκε σε μία διάλεξη που δόθηκε το 2015, περίοδο έντονου πολιτικού διαλόγου γύρω από το Ισλάμ, στον απόηχο των τρομοκρατικών επιθέσεων που δέχτηκε το Παρίσι από φανατικούς μουσουλμάνους.

Ο Καντιάρ επιχειρεί να αποκωδικοποιήσει την πολυπλοκότητα αυτής της θρησκείας, να αναδείξει τις αντιφάσεις της, τις ερμηνευτικές προσεγγίσεις εδαφίων του Κορανίου, τις θεολογικές διαφορές, τα δόγματα και τα παρακλάδια τους, το θρησκευτικό δίκαιο.

Ένα εγχειρίδιο πλούσιο σε ιστορικές αναφορές, που θα βοηθήσει τον αναγνώστη να κατανοήσει την ποικιλομορφία του Ισλάμ, τις δογματικές αντιδικίες των διαφόρων ομάδων, από τον ορθόδοξο ισλαμισμό, ως τον σαλαφισμό και το τζιχαντισμό.

Μετάφραση: Κατερίνα Λαμπρινού

Επιστημονική θεώρηση: Γιάννης Μπαλαμπανίδης

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πόλις

Έλενα Χατζηιωάννου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα