back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις του Ζ.Κωστόπουλου

Διαβάστε επίσης

Καθαρές οι τοξικολογικές εξετάσεις για τον Ζακ Κωστόπουλο όπως προκύπτει από την τοξικολογική έκθεση.

Όπως αναφέρει η έκθεση  στην τοξικολογική εξέταση του θύματος και την ειδική αναζήτηση «ναρκωτικών»: “τα αποτελέσματα είναι αρνητικά και για τις πέντε κατηγορίες (Οπιούχα, Κοκαίνη/Μεταβολίτες, Αμφεταμίνες/Μεταμφεταμίνες, Βενζοδιαπεζίτες, Μεθαδόνη/Μεταβολίτες). Στον οργανισμό του Ζακ Κωστόπουλου δεν ανιχνεύτηκε καμία ναρκωτική ουσία”.

Σύμφωνα με την έκθεση : η εξέταση είναι θετική μόνο στην κατηγορία των οργανικών φαρμάκων, όπου σύμφωνα με πληροφορίες ανιχνεύτηκε ουσία που εμπεριέχεται στα κοινά αναλγητικά φάρμακα. Επίσης, βρέθηκε πολύ μικρή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα, τόσο μικρή που δεν εμπίπτει καν στους κανονισμούς για τον κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Οι ιστολογικές εξετάσεις εν τω μεταξύ δεν δίνουν σαφή εικόνα για τα αίτια θανάτου του Κωστόπουλου ενώ τα αποτελέσματα των ελέγχων καταδεικνύουν πως ο 32χρονος είχε κάποια προβλήματα στην καρδιά και στους πνεύμονες, όμως δεν φαντάζουν επαρκή ώστε να οδηγήσουν στον θάνατό του.

Με αυτά τα δεδομένα τα αίτια θανάτου του Κωστόπουλου παραμένουν αδιευκρίνιστα.

«Οι τοξικολογικές εξετάσεις ήταν καθαρές, ήταν αρνητικές για οπιούχα, αμφεταμίνες ή άλλες ναρκωτικές ουσίες, ωστόσο πρέπει να περιμένουμε την Τετάρτη που θα δημοσιευθεί το πόρισμα της ιατροδικαστικής έκθεσης». Αυτό τόνισε η συνήγορος της οικογένειας του Ζακ Κωστόπουλου, Χρύσα Πετσιλέρη μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην εκπομπή “Ντάμες Σπαθί”.

Η κυρία Πετσιλέρι τόνισε ότι η εξέλιξη αυτή είναι μεν θετική, καθώς υπήρχαν -όπως είπε- διαρροές από την ΕΛ.ΑΣ ότι ήταν εξαρτημένος και ότι είχε πιεί “κοκτέιλ ουσιών” και πήγε για να κλέψει, ωστόσο όπως είπε «για εμένα, τους συνηγόρους και την οικογένεια του Ζακ Κωστόπουλου δεν τον αφορά αν ήταν ή όχι τοξικομανής ή αν θα έβγαιναν θετικές οι εξετάσεις. Θα ήταν έτσι κι αλλιώς ένα απάνθρωπο λιντσάρισμα. Δηλαδή η ζωή ενός τοξικομανούς έχει λιγότερη αξία»; Η κυρία Πετσιλέρη επεσήμανε ότι πρόκειται για μια προσπάθεια συγκάληψης μέσα από διαρροές και καθυστερήσεις στη διαδικασία: «Υπάρχει συγκάλυψη ώστε να οδηγείται η κοινή γνώμη και τα ρεπορτάζ στο ότι ήταν ένας τοξικομανής που πήγε να κλέψει. Υποθέτω λοιπόν ότι πρόκειται περί συγκάλυψης την οποία και θα προσπαθήσουμε να αναδείξουμε».

Για το θέμα και με αφορμή τις τοξικολογικές εξετάσεις, μίλησε και η κυρί Άννα Απέργη μέλος του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών και διευθύντρια του έργου ενδυνάμωσης της τρανς κοινότητας Άννα Απέργη.

Η κυρία Απέργη τόνισε πως «οι απαντήσεις των τοξικολογικών εξετάσεων έρχονται να καταρρίψουν πολλούς μύθους και είναι πολύ θετικό ότι βγήκε στο φώς η αλήθεια». Η κυρία Απέργη αναφέρθηκε και στην ημερίδα που πραγματοποιείτι αύριο στο Πνευμτικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων στο Αμφιθέατρο Αντώνης Τρίτσης, με αφορμή τη Διεθνή Ημέρα τρανς. Όπως είπε η κ. Απέργη «ερχόμαστε να τιμήσουμε τις ζωές των τρανς που δολοφονήθηκαν, λόγω της ταυτότητας του φύλλου τους, επειδή ήταν τρανς. Οι κοινωνίες προχωράνε, νόμοι ψηφίζονται, αλλά το διαφορετικό δεν βρίσκει χώρο. Χώρο βρίσκει μόνο το μίσος». Η κ. Απέργη πρόσθεσε πως δολοφονήθηκαν φέτος 369 τρανς, αριθμός ο οποίος όμως δεν είναι ενδεικτικός καθώς είναι πολλά που δεν καταγράφονται, «σίγουραο αριθμός είναι υπερπολλαπλάσιος», ενώ και η τάση είναι αρνητική καθώς όπως είπε «πέρυσι τα θύματα τρανς ήταν 235. Καθημερινά δολοφονούνται ένας με δύο τρανς άτομα».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα