back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Όλγα Γεροβασίλη: «Μένουμε πιστοί στο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο»

Διαβάστε επίσης

«Η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου δεν έλυσε τα προβλήματα, υπήρξε έντονη παραβατικότητα την περίοδο 2012-2014», τόνισε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη, απαντώντας σε επίκαιρες ερωτήσεις στη Βουλή για ζητήματα ασφάλειας.

«Δεν είναι ο νόμος για το άσυλο αυτό που μας δημιουργεί το πρόβλημα» είπε η κ Γεροβασίλη για να προσθέσει ότι με το νόμο του 2017 υπάρχει πεντακάθαρη διάταξη που καθορίζει επαρκώς τους ρόλους των εμπλεκομένων.

Παράλληλα χαρακτήρισε μύθο ότι η πολιτική ηγεσία εμποδίζει τη φυσική ηγεσία της ΕΛΑΣ να δράσει, όταν χρειάζεται, λέγοντας ότι η αστυνομία δεν έχει δεμένα τα χέρια. «Η αστυνομία δρα στο νομικό πλαίσιο αυτή της χώρας, με την καθοδήγηση των εισαγγελικών αρχών και έχει να επιδείξει σημαντικές επιτυχίες» είπε η υπουργός, αναφέροντας στοιχεία -σύμφωνα με τα οποία- αυξήθηκαν την τελευταία τριετία κατά 21,7 τοις εκατό οι συλλήψεις γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο, προσθέτοντας παράλληλα ότι δεν θέλουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια.  Τέλος, απευθυνόμενη στην βουλευτή της ΔΗΣΥ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, η κ Γεροβασίλη παραλλήλισε την κατηγορία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει την παραβατικότητα με τα «όσα απέδιδαν στον Ανδρέα Παπανδρέου σε σχέση με την 17 Νοέμβρη» θέλοντας, όπως είπε προς την κ Χριστοφιλοπούλου, να «πλήξουν τη δική σας παράταξη».

σημείωσε πως

«Κανένας νόμος δεν λύνει από μόνος του το πρόβλημα», σημείωσε η βουλευτής της ΔΗΣΥ κ. Εύη Χριστοφιλοπούλου και υπογράμμισε πως υπάρχει πρόβλημα με την παραβατικότητα γύρω και δίπλα από τα πανεπιστήμια. «Όντως έχει μπει η αστυνομία μέσα στο ΑΠΘ, όμως τι γίνεται στον περιβάλλοντα χώρο; Όταν γύρω γύρω από τη Νομική γίνεται διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, τι κάνει η αστυνομία και η πολιτεία;».

Στέλλα Παπαμιχαήλ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα