back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

H εμβάθυνση της ΟΝΕ επί τάπητος στο Eurogroup

Διαβάστε επίσης

Η εμβάθυνση της ΟΝΕ βρίσκεται στο τραπέζι του Eurogroup που ξεκινά αυτήν την ώρα στις Βρυξέλλες. Μεταξύ άλλων και ενόψει της συνόδου κορυφής του Δεκεμβρίου, οι υπουργοί οικονομικών στη διευρυμένη σύνθεση των 27 θα εστιάσουν και την γαλλογερμανική πρόταση, η οποία περιλαμβάνει ξεχωριστό προϋπολογισμό της Ευρωζώνης εντός αυτού της ΕΕ.

«Οι υπουργοί θα συζητήσουν μερικά σημαντικά θέματα που αφορούν στην εμβάθυνση της ΟΝΕ, όπως η συνεργασία της Κομισιόν και του ESM. Είναι σημαντικό γιατί η Κομισιόν έχει την ευθύνη της επίβλεψης σήμερα, ενώ στο μέλλον και οι δύο θεσμοί θα είναι υπεύθυνοι για τη διαχείριση κρίσεων», δήλωσε προσερχόμενος στο Eurogroup ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μάριο Σεντένο.

«Είναι σημαντική και η συνεισφορά της αγγλογερμανικής πρότασης η οποία που μπορεί να είναι και επαναστατική (breakthrough) ενόψει Δεκεμβρίου. Αν προχωρήσει θα έχουμε ένα πολύ δυνατό πακέτο ενόψει της συνόδου κορυφής», πρόσθεσε.

Τόσο ο πρόεδρος του EG όσο και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις δεν προχώρησαν σε συγκεκριμένες δηλώσεις για τον ιταλικό προϋπολογισμό, παραπέμποντας στις απόψεις που αναμένεται να εκφράσει επισήμως η Επιτροπή

Γιάννης Παπαγεωργίου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα