back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Στα 22 εκ ευρώ οι πρώτες επενδύσεις στην κάνναβη – Δόθηκαν οι πρώτες 2 άδειες

Διαβάστε επίσης

Άνοιξε σήμερα ο δρόμος για τις επενδύσεις στην φαρμακευτική κάνναβη καθώς το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έδωσε τις πρώτες δυο άδειες καλλιέργειας.

Όπως ανακοίνωσαν ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης η πρώτη άδεια δόθηκε στην Biomecann Α.Ε για καλλιέργεια, 11 στρεμμάτων κάνναβης στη Λάρισα και η δεύτερη στην Bioprocat ΑΕ για καλλιέργεια 46 στρεμμάτων στην Κόρινθο.

Στο μετοχικό σχήμα και των δύο εταιρειών συμμετέχουν Έλληνες και ξένοι επενδυτές.

Η Biomecann αναμένεται να πραγματοποιήσει επένδυση 9,5 εκ. ευρώ και στο στάδιο της καλλιέργειας θα δημιουργηθούν 51 θέσεις εργασίας .

Στα 12 εκ. ευρώ θα φθάσει η επένδυση της Bioprocat με 66 νέες θέσεις εργασίας.

Η άδεια που έλαβαν οι δύο εταιρείες θα είναι 5ετους διάρκειας ενώ τα δικαιολογητικά θα ελέγχονται ετησίως μέχρι την λήξη της, προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο επενδυτής συνεχίζει να πληροί τις προϋποθέσεις.

Όπως ανακοίνωσε, ο αναπληρωτής υπουργός Βιομηχανίας Στέργιος Πιτσιόρλας έχουν κατατεθεί άλλοι 12 φάκελλοι επενδυτών – μεταξύ των οποίων και κολοσσοί από το Ισραήλ και τον Καναδά- και ενδεχομένως οι άδειες για καλλιέργεια στις συγκεκριμένες εταιρείες να δοθούν έως το τέλος του χρόνου εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις.

Συνολικά, οι επενδύσεις και για τις 14 εταιρίες φθάνουν τα 200 εκ. ευρώ δημιουργώντας 770 θέσεις εργασίας.

Η πρώτη παραγωγή κάνναβης αναμένεται σε περίπου 1,5 χρόνο και σε πρώτη φάση θα προωθείται στο εξωτερικό.

Ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης προανήγγειλε την αλλαγή του πλαισίου για τη βιομηχανική κάνναβη με σκοπό όπως είπε” τα προϊόντα να αποκτήσουν υψηλή προστιθέμενη αξία”.

Χριστιάννα Κούσιου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα