back to top
14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

14.9 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Την έκδοση του «Mr Bitcoin» εισηγήθηκε ο εισαγγελέας

Διαβάστε επίσης

Την απόρριψη της έφεσης του αποκαλούμενου «Μr. Bitcoin», Αλέξανδρου Βίνικ, ο οποίος είχε έφτασε μέχρι τον Άρειο Πάγο ζητώντας να μην εφαρμοστεί η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης για την έκδοσή του στη Γαλλία, πρότεινε ο εισαγγελέας Ευάγγελος Ζαχαρής προς το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου.

Εις βάρος του Βίνικ, έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις γαλλικές αρχές, οι οποίες του αποδίδουν ότι «ξέπλυνε» περίπου 130 εκατ. ευρώ που κατατέθηκαν στην πλατφόρμα BTC-e, προερχόμενα από κυβερνοεπιθέσεις σε υπολογιστικά συστήματα για τις οποίες ζητήθηκαν λύτρα σε bitcoins.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που διεξήχθη στον Άρειο Πάγο σήμερα Δευτέρα δεν έλειψαν οι στιγμές έντασης, ενώ η συνήγορός του εκζητούμενου Ζωή Κωνσταντοπούλου υπέβαλε αίτημα εξαίρεσης τόσο των δικαστών όσο και του εισαγγελέα.

Τελικά η διαδικασία διεκόπη, λόγω παρέλευσης του ωραρίου και θα συνεχιστεί με την τοποθέτηση της κ. Κωνσταντοπούλου στις 29 Νοεμβρίου 2018.

Υπενθυμίζεται ότι την έκδοση Βίνικ έχουν ζητήσει πλην της Γαλλίας οι ΗΠΑ και η Ρωσία. Ο εκζητούμενος έχει συμφωνήσει για την έκδοσή του στην Ρωσία.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα