back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

‘Ασυλο από την Ουγγαρία στον Ν.Γκρούεφσκι: “Υφίσταμαι πολιτική δίωξη”

Διαβάστε επίσης

Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι γνωστοποίησε ότι οι αρμόδιες ουγγρικές Αρχές ανταποκρίθηκαν θετικά και ενέκριναν το αίτημά του για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα αυτή.

«Σήμερα, η Ουγγαρία, χώρα μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημά μου για χορήγηση πολιτικού ασύλου, λόγω της πολιτικής δίωξης που υφίσταμαι στη “Δημοκρατία της Μακεδονίας”. Στην αίτησή μου για πολιτικό άσυλο, ανέφερα ότι ζητώ κάτι τέτοιο λόγω της δίωξης εις βάρος μου από τη νέα κυβέρνηση, της οποίας ηγείται το κόμμα SDSM» (σ.σ το κόμμα του πρωθυπουργού της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ) ανέφερε ο Νίκολα Γκρούεφσκι, σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο πρώην πρωθυπουργός της πΓΔΜ διέφυγε στην Ουγγαρία την περασμένη εβδομάδα, μία ημέρα πριν οι αστυνομικές αρχές της χώρας εκδώσουν ένταλμα σύλληψης σε βάρος του, για έκτιση ποινής φυλάκισης δύο ετών, έπειτα από την καταδική του σχετικά με την προμήθεια πολυτελούς τεθωρακισμένου οχήματος από το κράτος, αξίας 600.000 ευρώ, την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός.

Ο Νίκολα Γκρούεφσκι διετέλεσε πρωθυπουργός της πΓΔΜ την περίοδο 2006-2016.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα